BiH
0

Počela tradicionalna manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2013"

FENA
Tradicionalna manifestacija "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2013." - "Mladi na putu života" počela je danas u sarajevskom naselju Hrasnica kada je grupa pješaka krenula prema Igmanu, izjavila je za Fenu PR Udruženja mladih "Elan" Merima Salčin.

"To je projekt mladih "Na putu života" koji se održava u saradnji s Fondom Memorijala. Oko 30 pješaka iz Hrasnice je otišlo prema Ratnoj džamiji gdje će bit upriličen doček zastava", najavila je Salčin.

Također će biti odata počast poginulim borcima Armije RBiH na mezarjima Igmana (Proskok, Veliko polje, Mrazište i Brezovača), kao i stranim građanima i diplomatama poginulim u BiH.

Dodala je da je i veliki broj biciklista krenuo prema Igmanu koji će se sastati s pješacima te upriličiti manifestaciju zajedno.

Nakon klanjanja džume-namaza bit će upriličena manifestacija "Odbrana BiH Igman 2013" na Velikom polju. Učesnici manifestacije evocirat će uspomene i sjećanje na sudbonosne dane odbrane kako Igmana tako i glavnog grada i države BiH.

" Mladi će nastaviti svoje druženje u Planinarskom domu Hrasnički stan do sutra", objasnila je.

Najavljeno je da će na centralnoj manifestaciji "Odbrana BiH - Igman 2013" sudjelovati član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.