|

Počela sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

Počela sjednica Skupštine Kantona Sarajevo
0
F
FENA
26.12.2014. u 11:08
1
komentara
0

dijeljenja
Počela sjednica Skupštine Kantona Sarajevo
U toku je hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, sazvana zbog donošenja odluka koje omogućavaju nastavak finansijskih tokova u Kantonu u okolnostima kad kantonalni budžet za narednu godinu ne može biti donesen do 31. decembra 2014.
Među predloženim aktima je odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona za period 1. januar - 31. mart 2015.

Predloženi su i rebalans ovogodišnjeg budžeta Kantona te izmjene pratećeg zakona o njegovom izvršenju.

Kemal Ademović, dopredsjedavajući u dosadašnjem mandatu Skupštine, koji vodi i današnje zasjedanje, rekao je da se nisu stekli uvjeti da ovom prilikom bude nastavljena konstituirajuća sjednica Skupštine, prekinuta početkom sedmice, kada su ostala nedovršena pitanja izbora novog skupštinskog rukovodstva te izbora delegata za Dom naroda Federalnog parlamenta.

Međutim, predsjedavajući skupštinske komisije za izbor i imenovanja Elmedin Konaković je izjavio da delegati za Dom naroda danas ipak mogu biti izabrani ako tokom dana od Centralne izborne komisije BiH, koja upravo zasjeda, kako je kazao, dostavi i zadnju ovjerenu listu s imenima osoba kandidiranih iz kantonalne skupštine.

Nakon Konakovićevih riječi je dopredsjedavajući Ademović kazao da će aktuelna hitna sjednica biti prekinuta onog momenta ako CIK dostavi taj materijal da bi se obavio izbor delegata za Dom naroda. Nakon toga će hitno zasjedanje biti nastavljeno, dodao je.

Ademović je podsjetio da su mediji već javili o mogućem skorom konstitutivnom zasjedanju Doma naroda Federalnog parlamenta, zbog čega i iz kantonalne skupštine treba požuriti s izborom delegata.

Oni će, zajedno s kolegama iz svih deset kantonalnih skupština, činiti novi saziv federalnog Doma naroda nakon općih oktobarskih izbora održanih u Bosni i Hercegovini.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...