|

Počela sanacija Zajedničkog štaba OSBiH, SSST finansira radove

Počela sanacija Zajedničkog štaba OSBiH, SSST finansira radove
42
Piše: Dž. Č.
6.3.2017. u 07:56
73
komentara
42

dijeljenja
Počela sanacija Zajedničkog štaba OSBiH, SSST finansira radove Jedna od kancelarija Zajedničkog štaba OSBiH u kojoj se urušio zid (Foto: Arhiv/Klix)
Počela je sanacija Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (OSBiH), nakon što se u oktobru prošle godine prilikom izvođenja građevinskih radova na biblioteci Sarajevo School of Science and Technology (SSST) sručilo blizu sedam kubika građe u kancelarije ove zgrade.
Načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč potvrdio je za Klix.ba da su Ministarstvo odbrane BiH i uprava SSST-a sporazumno potpisali ugovor o sanaciji štete, tako da radove finansira SSST.

"Radnicima je osiguran nesmetan rad. Malo otežano funkcioniramo, ali opet uspješno. Koliko vidim i čujem, radovi polako napreduju i nadamo se da će što prije biti završeni. Desilo se šta se desilo, najvažnije je da u konačnici imamo pozitivan ishod", kazao nam je Jeleč, koji kao i većina radnika Zajedničkog štaba OSBiH zbog izvođenja radova trenutno ne boravi u svojoj kancelariji.

On nam je dalje pojasnio da su jedan dio vojnih službenika, dokumentacija i materijalna sredstva iz oštećenog dijela zgrade izmješteni u urede unutar zgrade, a dio uposlenika je premješten u Dom OSBiH.

Podsjećamo, prije nego je došlo do urušavanja zida u zgradi Zajedničkog štaba OSBiH u sarajevskoj ulici Bistrik, građevinske radove na objektu SSST-a ranije je obustavila Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad. Međutim, investitor i izvođači su nastavili izvođenje radova, što je dovelo do oštećenja krilnih zidova, konstruktivnih elemenata objekta i međuspratne konstrukcije u zgradi Zajedničkog štaba OSBiH.
Prijavi grešku


Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...