Radi se i nakon izbora
42

Počela sanacija sarajevskih ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Radnici građevinske firme "Grakop" iz Kiseljaka danas su započeli sa radovima na rekonstrukciji dijelova saobraćajnice u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno je sa v.d. direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem i svojim saradnicima obišao lokaciju na kojoj su započeli pripremni radovi.

"Izražavamo veliko zadovoljstvo što smo krenuli sa najavljenim projektom, a istovremeno ovim putem molimo građane za strpljenje jer će biti prilično komplikovano izvoditi radove, pri čemu moramo obezbijediti protok saobraćaja motornih vozila", rekao je Ajnadžić i kazao kako će rok za izvođenje radova biti skraćen.

"Prema projektnom rješenju radovi bi trebali biti izvođeni 30 narednih dana, ali zbog velikog prometa kroz ove dvije ulice taj rok ćemo skratiti na 20 dana", objasnio je Ajnadžić i najavio početak radova druge faze sanacije dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju, te završetak radova na sanaciji Ulice Asima Ferhatovića što je planirano do četvrtka ove sedmice.

Sredstva za realizaciju ova dva projekta u iznosu od 300.000 KM su obezbijedile Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo na osnovu izmjena i dopuna Programa održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo za 2018. godinu.

Početkom septembra ove godine Ajnadžić i Kovač su potpisali sporazum o finansiranju rekonstrukcije četiri ulice u centru grada kojim su, osim ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, također predviđene za sanaciju ulice Koševo i Kranjčevićeva.

Kako je predviđeno projektnom dokumentacijom rekonstrukcija dijelova ove dvije ulice će ukupno koštati 370.000 KM odnosno po 185.000 KM svaka ulica.