{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela registracija: Marš mira iz Sarajeva kreće 3. jula sa Dolac Malte

Klix.ba
15.5.2015. u 16:49
162
23
Počela registracija: Marš mira iz Sarajeva kreće 3. jula sa Dolac Malte
162
Počela registracija: Marš mira iz Sarajeva kreće 3. jula sa Dolac Malte
U povodu obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici, Sindikat i JOB BH Telecoma u saradnji sa Udruženjem "Svjedoci svog vremena" četvrtu godinu zaredom organiziraju Marš mira "Sarajevo - Nezuk - Srebrenica".
Kao i ranijih godina, Marš mira kreće trećeg jula u osam sati ispred Spomenika šehidima i poginulim borcima Armije RBiH na Dolac Malti u Sarajevu.

Organizirana kolona iz Sarajeva priključit će se učesnicima Marša mira u Nezuku, odakle će nastaviti put do Potočara, gdje je dolazak planiran 11. jula, na dan kolektivnog ukopa i dženaze žrtvama genocida.

"Naša je obaveza praštati, ali i grijeh zaboravljati. Zato pozivamo sve one koji se osjećaju fizički spremnim da uzmu učešće u ovogodišnjem pješačkom pohodu Marš mira i na taj način sačuvaju sjećanje na nevino stradale Bošnjake Srebrenice i Podrinja. Pozivamo sve zainteresirane da se registriraju do 11. juna ove godina na web portalu Svjedocisvogvremena.ba, putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 061/753-907", saopćili su organizatori Marša mira.

Trasa uključuje teško prohodne brdsko-planinske i gusto pošumljene predjele sa potocima, a prolazi se i kroz šumu sa miniranim dijelovima terena. S tim u vezi se mole svi zainteresirani da se prethodno informiraju o trasi kojom će proći kolona, kao i uslovima i kodeksu ponašanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: