Komentari (219)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sejfovic i ekipa na aparatimaaaa
Ne znam zasto im se ujedno i ne dozvoli da mogu voziti pod dejstvom alkohola! Boze dragi ko nam uredjuje drzavu i donosi kljakave zakone
@hames a sta fali dozvolama za oružje, smatram da svako normalan treba imati oruzje u kuci/stanu. Gledajuci na nasu policiju da te neko napadne moze ti prst po prst sjeci dok policija dodje i reaguje. Samo da jos usvoje zakon da nekoga koga zateknes nepozvanog na privatnom posjedu nakon prve opomene imas pravo ubiti bez poslijedica.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Mislim da je zakon prestrog. Ipak bi nabavku oružja trebalo omogućiti i osobama sa navršenih 10 godina starosti. Sjetimo se Boška Buhe i svijetlih primjera naših pionira u NOB-u od 1941-1945. Omladinu treba naoružati na vrijeme, podijeliti im šatorska krila čuturice i sve potrebno za gerilsko ratovanje. Pištolje treba dijeliti od obdaništa i bez ikakvih dozvola, jedino za duge cijevi od navršene 18.-e. Takođe omladini treba podijeliti i bombe i dati im što više droge i alkohola.
Oružje je najveći neprijatelj civilnog društva. Pokazao je to prošli rat. Jasno da se gore zevzečim. Inače strogo sam protiv spuštanja bilo kakvih granica oko nabavke oružja. Uz svo poštovanje, mislim da se oružje ne može dozvoliti osobama mlađim od 25 godina i da kod amnestije za posjedovanje ilegalnog oružja treba odrediti kako je nabavljeno to oružje, bez posljedica jer je "amnestija".
pročitah da, nakon što je Britanija zabranila posjedovanje vatrenog oružja, broj napada nožem se strahovito povećao. ko namisli nekoga da ubije, dovoljan mu je i kamen ili toljaga, a ako je jači može i golim rukama. nego treba razjasniti kada i kako se KORISTI oružje, a ne tu nekakve zavrzlame ostavljati. definisati šta se smatra napadom. potreban je Zakon o ličnoj sigurnosti, pa da se to zna
Ovo ce biti ludnica, koliko ljudi ce izgubiti zivote zbog ovog zakona, stidite se!
Haj ne kenjaj... Procenat izvrsenih krivicnih djela legalnim oruzijem je smijesan, zbog ovog zakona se jedino kriminalci sad mogu osjecati manje sigurnima.
Sta ce ikome oruzje, pogotovo osamnaestogodisnjacima ???
I treba, sve dok je postrojavanje ;humanitaraca; u Višegradu i Banja Luci ,čak šta više pojednostaviti proceduru izdavanja ako ništa neka bude kao uRS.
Procedura je pojednostavljena, za svakoga ko nabavlja oruzije po drugi i svaki slijedeci put procedura traje 48 sati...
Da li je iko clan 10 stav 4 ovog zakona ??????????????????????? b) da je lice navršilo 21 godinu života
Da li je iko PROCITAO clan 10 stav 4 ovog zakona ??????????????????????? b) da je lice navršilo 21 godinu života,
Rodila ga majka, sad konačno znam šta ću "dijeeetu" za 18. rođendan, a sva sam bila u brizi šta kupit'!
Sad ce ga bas svi imati. Nema frke. Kad zakon nece stati u zastitu gradjana, najbolje je da gradjani stite sami sebe. Vode vas u stanje u kojem se nalazi amerika. Ne dozvolite to
Izvini, ja zivim u americi vec 11 godina. I ne govorim o tome kako murija reaguje, vec u kakvom stanju se amerika nalazi zbog slabe kontrole nad tim ko posjeduje oruzje i kako ga kupuje. U bih tek nece biti nikakve kontrole.
@Exigne kontrola je losa radi HEPA, zakon koji dozvoljava da bolnice i osiguravajuce kompoanije ne moraju doslijediti dokumente policijskim stanicama o osoboma sa mentalnim problemima. Zato dodje tip koji ima rekord o nasilju u porodici ili mentalnu bolest i kada se posalju poadaci na provjeru ovi odobre zato sto nemaju nista o kupcu. U stvari zastita osiguravajucih kompanija.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vedrane Mulabdicu, podnosicu ovog Zakona i ujedno kretenu jedan. Podnijeti prijedlog za usvajanje jer se uskladjujemo.sa.EU je idiotski u drustvu I haosu kakvo je.nase.!!! l Pitam te jesi li mogao naci kakav pametniji I humaniji zakon da se uskladimo, a ne ovaj ?
ovo je zemlja za mlade ,grijese oni sto pricaju suprotno. Jer vidimo da se toj djeci dozvoljava oruzje,poslovi su za djecu do 25 godina,takvi se traze,dodijela poticaja za mlade,pomoc pri pokretanj biznisa za mlade,a sta cemo sa starima onim od 25 pa do 40 njih ko jeebb,jeboooo ih rat a i poslje rat.
oni su barem oćejfili sa oružjem hehe
zašto je ukinuta dozvola za nošenje kratkog vatrenog oružja? i hoće li se reaktivirati ?
sad ce da bude pucanja, hajde bar ce ih lakse naci.
zakon je puno bolji od prošlog. u KS je stroga politika dodjele dozvola i sigurno je najviše nedjela počinjeno ilegalnim oružjem. koliko sam vidio, smije sada i elektrošoker i sprej za sve građane. tako i treba. svaki pošteni građanin treba da ima kući oružje i da se više nikad ne može ponoviti da neko upada u kuće i onda kolje ljude, kao u Aerodromskom. takve treba napuniti olovom. i dobro je djeca od malih nogu da se uče
a šta je s ostatkom države? možemo li mi u tuzli, cazinu, goraždu, srebrenici, mostaru, banja luci i ostalim mjestima i gradovima kupovati oružje?....
sa nabavnom dozvolom u Banjaluku, prodaće ti top u radnji ako želiš. o FBiH da ne govorim. radnje s oružjem - najbolje radnje, najposlovniji trgovici. samo legalno i po propisu, varanja nema sigurno. a da treba spriječiti budale da dobiju oružje, to svakako. zato su prve provjere krajnje detaljne, i neka su
Gledaj starih dripaca, nebi nista dozvolili omadini, nije vam ovo pecinsko doba, ako neko voli i zeli oruzije neka ga s 15 godina nabavi. Neko ko ce krast, maltretirat i cinist ostale gluposti to ce raditi i s 10 godina i sigurno nece dobiti dozvole.