{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela konferencija o održivom volonterskom servisu

F
9.6.2008. u 15:48
0
0
Počela konferencija o održivom volonterskom servisu
0
Počela konferencija o održivom volonterskom servisu
U organizaciji Mreže mladih jugoistočne Evrope danas je u Sarajevu počela konferencija o održivom volonterskom servisu, a cilj je sumirati rezultate naučenog o održivosti i efikasnosti volonterskih servisa i aktivnosti mladih u zemljama jugoistočne Evropi.
Prvog dana skupa sudjelovalo je više panelista koji su prezentirali pozitivna iskustava zemalja jugoistočne Evrope. Razgovarano je i o ulozi vladinog, nevladinog i biznis sektora kad je u pitanju volonterizam i istaknuto da društvena odgovornost s tim u vezi mora biti ravnomjerno raspoređena.

Za večeras je, u okviru konferencije o održivom volonterskom servisu, planiran svečani prijem u rezidenciji "Konak" u Sarajevu tokom kojeg bi se gostima trebalo da obrate programski ekspert Kwabena Asante - Ntiamoah i predsjednica Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH Nađa Lutvikadić.

Konferencija o održivom volonterskom servisu organizirana je u okviru partnerskog sporazuma, što su ga potpisali Volonteri Ujedinjenih nacija i program Evropske komisije "Mladi u akciji".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: