{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izgradnja parkinga u zoni UKC Tuzla

F
1.4.2015. u 11:43
0
19
Počela izgradnja parkinga u zoni UKC Tuzla
0
Zbog radova koji će se izvoditi na izgradnji parkinga u zoni Univerzitetskog kliničnog centra Tuzla, od 1. aprila do 1. maja doći će do izmjene režima saobraćaja u jednoj saobraćajnoj traci u ulici Put Gradina, na dijelu ceste od izlaza iz UKC Gradina kod Klinike za dječije bolesti do “Y” raskrsnice kod Plave bolnice, koja vodi prema naselju Brčanska malta.


Tim povodom, danas je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, obišao lokaciju koja će radovima biti ubuhvaćena u prvoj fazi izgradnje parkinga.

U izjavi za medije gradonačelnik Imamović je naveo da već dugo postoji problem parkinga u i oko UKC-a Tuzla, te da nedostatak parking prostora stvara poteškoće i na stazama za pješake (trotoarima), što ugrožava sigurnost građana i stvara druge probleme."Danas smo konačno ušli u rješenje problema prve faze izgradnje parking prostora, koja se nalazi preko puta najstarije zgrade u sastavu UKC-a Tuzla. Do ljeta je planirano da počnu radovi na realizaciji druge faze, preko puta 'Plave bolnice', a do kraja tekuće godine u planu je da započne i treća faza, što će omogućiti 150 parking mjesta i zaštitu staza za pješake od bespravnog parkiranja", kazao je Imamović.

Dodaje da je naredna faza izgradnja garaže uz ogradu UKC-a Tuzla, što je u planu za naredne godine.Sredstva za realizaciju projekata u ovoj godini osigurana su iz prihoda JP Saobraćaj i Komunikacije, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: