{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela izgradnja novog priključka na A transverzalu u sarajevskoj općini Novi Grad

F
FENA
13.7.2018. u 18:15
63
28
Počela izgradnja novog priključka na A transverzalu u sarajevskoj općini Novi Grad
63
Počela izgradnja novog priključka na A transverzalu u sarajevskoj općini Novi Grad
U općini Novi Grad Sarajevo u toku je izgradnja servisne saobraćajnice koja će sa A transverzalom spajati ulicu Branislava Nušića.
Glavni izvođač radova je firma Euroasfalt, a riječ je o važnom projektu koji će ovom dijelu naselja omogućiti priključak na A transverzalu kako za vozila tako i za pješake.

"Rok za izvođenje radova je 45 dana, a mašine su na terenu već nekih desetak dana. Ovdje je oko 2.000 kvadrata konkretne površine koju je potrebno urediti u smislu asfaltnih radova i zelenih površina. Radovi idu svojim tokom bez smetnji, te se nadamo da ćemo ispoštovati dogovorene rokove", kazao je Enver Ajanović, izvršni direktor firme Euroasfalt.

Dosad su urađeni zemljani radovi – skidanje postojećeg lošeg sloja materijala, nasipanje materijala, zamjena podtla i priprema za asfaltiranje.

"Priključak ulice Branislava Nušića na A transverzalu koja je izgrađena prije dvije godine iz određenih tehničkih razloga nije bio moguć ranije, ali evo u narednih mjesec dana imat ćemo i taj dio završen. Također završit će se i izgradnja pješačkog prijelaza i stepeništa za spoj sa zgradom koja se nalazi u neposrednoj blizini za što će ukupno biti izdvojeno gotovo 400.000 KM", kazao je načelnik Općine Semir Efendić.

Radove na priključku finansiraju Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: