BiH
0

Počela internacionalna XIV Ljetnja pedijatrijska škola

Klix.ba
Internacionalna XIV Ljetnja pedijatrijska škola u organizaciji Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, Pedijatrijskog edukativnog centra (PESC) i Instituta za NIR UKCS-a, počela je danas.

Svečanom otvaranju škole prisustvovali su veliki broj ljekara i medicinskih sestara/tehničara iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

Stručna voditejica Škole,direktorica Pedijatrijske klinike, prof.dr.Senka Mesihović -Dinarević, ističe da su na programu ove godine teme iz oblasti neonatalne intenzivne terapije, neonatologije i gastroenterohepatologije.

"Škola okuplja veliki broj ljekara i tehničara iz BiH i regiona, što nam omogućava međusobnu razmjenu znanja i iskustava. U zadnjih jedanaest godina uspijeli smo napraviti veliki iskorak, jer naša Klinika na Jezeru opremljena je kao i sve klinike s područja Evrope i Amerike, uključujući i izuzetno stručno osoblje, počevši od prof.dr. pa do medicinskih sestara i tehničara. O tome najbolje svjedoče brojna velika priznanja koja smo dobili iz Evrope, među kojima je priznanje od European Society for Quality Research u Londonu i Rimu, od kojih smo dobili platinastu nagradu i dijamant", kazala je prof. dr. Mesihović-Dinarević.

Internacionalna XIV Ljetnja pedijatrijska škola trajat će naredna dva dana, a na programu su, između ostalih, i predavanja renomiranih stručnjaka iz regiona.