{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela druga faza izgradnje sportskog terena Iza gaja

18.6.2014. u 11:15
0
4
Počela druga faza izgradnje sportskog terena Iza gaja
0
Počela druga faza izgradnje sportskog terena Iza gaja
Druga faza izgradnje novog sportskog terena za mali nogomet, na lokalitetu Iza gaja, u Mjesnoj zajednici Hrid - Jarčedoli je u toku.
Riječ je o nastavku projekta od prošle godine, tj. izgradnji novog igrališta za mali nogomet, po najsavremenijim standardima (20x40).

Druga faza realizacije projekta je u toku, a radovi će podrazumijevati izradu drenaže i ivičnjaka, postavljanje montažnih betonskih kanalića za odvodnju, asfaltiranje i postavljanje ograde oko igrališta.

“Završeno je postavljanje drenaže, ivičnjaka i montažnih betonskih kanalića za odvodnju, a u toku su radovi na pripremi za asfaliranje igrališta”, pojasnili su u Službi za investicije, komunalne i inspekcijske poslove Općine.

Za prvu fazu Općina je iz budžeta za 2013. godinu izdvojila 76.759 KM, a za nastavak projekta za drugu fazu ove godine obezbijedila je 75.000 KM.

Izvođač radova je firma “Bosman” iz Sarajeva.

Podsjećamo, prva faza je podrazumijevala zemljene radove s raščišćavanjem i iskopavanjem terena i prostora za parkiranje vozila (parking). Zatim, izgradnju armirano-betonskog potpornog zida dužine 44 metra s donje strane igrališta, postavljanje tampona i ravnanje igrališta s parkingom.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: