BiH
38

Počela druga faza izgradnje Gradskog stadiona u Vitezu

Klix.ba
(Foto: Mahir Sarajlić/Klix.ba)
Druga faza izgradnje Gradskog stadiona u Vitezu je počela, a izvođač se obvezao završiti cjelokupne radove u roku od 70 radnih dana.

Vrijednost potpisanog ugovora je 373 264,83 KM, a cijena je fiksna i u skladu s tenderom i prihvaćenom ponudom.

Općina Vitez se obvezala izvršene radove platiti izvođaču u 15 jednakih mjesečnih rata.

Potpisivanju ugovora, uz potpisnike općinskog načelnika Advana Akeljića, i predstavnike konzorcija "Arel" d.o.o. Zenica - "Ganik I.D.A." d.o.o. Vitez, Suada Kaknju i Adija bili su nazočni predsjedatelj OV Vitez, Tomislav Bošnjak-Matić, pomoćnik načelnika Muhamed Rebihić te predstavnici NK "Vitez" i FK "Vitez".

"Sretan sam da smo potpisali ugovor i da napokon privodimo realizaciju ovoga projekta kraju. Općina će imati složen posao osigurati sredstva za izgradnju tribina, posebno uzmemo li u obzir da je stanje s financijama prilično nepovoljno. Ipak, ovim putem želim pozvati predstavnike svih struktura na višim nivoima vlasti da daju svoj doprinos za realizaciju ovoga projekta. Službe već rade na aplikacijama za više nivoe vlasti. Ono što je povoljno u cijeloj priči je da je odgođeno plaćanje od 15 mjeseci, što će nam svakako olakšati prikupljanje potrebnih sredstava", kazao je općinski načelnik Advan Akeljić.

"Mi smo u ovom projektu imali više emotivni, nego materijalni motiv. Sama činjenica da kroz 15 mjeseci kreditiramo izgradnju dovoljno govori. Naše reference ulijevaju dovoljno povjerenja i mislim da neće biti nikakvih smetnji. Dapače, mi ćemo se truditi da ovu investiciju i projekt iznesemo i prije ugovorenog roka", kazao je u ime konzorcija "Arel" d.o.o. Zenica - "Ganik I.D.A." d.o.o. Vitez, Suad Kaknjo.

"Općinsko vijeće donijelo je sve odluke na vrijeme i , moram priznati, jednoglasno. Usprkos teškom vremenu mi moramo raditi, a priča o nogometui je apsolutno zaslužila da se podrži. Igranje Premijer lige u Vitezu sigurno će biti jedan iskorak u životu našeg grada", rekao je predsjedatelj OV Vitez, Tomislav Bošnjak-Matić.