Azra Muzur negoduje
268

Pobuna u SDA zbog izbora novog direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija u Sarajevu

N. V.
Azra Muzur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Azra Muzur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kadrovska komisija Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije odlučila je da će kandidat za direktora Vodovoda i kanalizacije Sarajevo biti Ferid Šabotić. Azra Muzur, koja je ranije bila kandidatkinja za ovu poziciju, je negodovala zbog odluke ukazavši i na to da on nije prošao sve potrebne procedure.

Kandidati SDA su ranije bili Azra Muzur i Kenan Đipa, no jučer je održana sjednica kadrovske komisije Kantonalnog odbora stranke na kojoj je odlučeno da kandidat za direktora ipak bude Ferid Šabotić, a da Muzur i Đipa budu kandidati za poziciju izvršnog direktora sarajevskog ViK-a.

Bivša direktorica ovog kantonalnog javnog preduzeća Azra Muzur je na društvenim mrežama reagovala na novonastalu situaciju u SDA vezano za odluku kadrovske komisije. Napisala je da kandidaturu za izvršnog direktora odbija jer se za to nije kandidovala i da je već prošla sve potrebne procedure predlaganja i kandidovanja unutar stranke.

Iste procedure kandidovani Ferid Šabotić nije prošao, a nije predstavio ni program rada. Ovaj preokret u kandidaturi je mnoge iznenadio, a doveo je do određenog nezadovoljstva unutar Stranke demokratske akcije.

Prema riječima Muzur za ovu promjenu se najviše zalagao predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

Na svom profilu je negodovao i vijećnik Općine Stari Grad i Vijeća Grada Sarajevo Vedad Deljković koji Šabotića smatra nekompetentnim za direktorsku poziciju u ViK-u zbog njegove ekonomske struke.

"Ovo nije prva situacija gdje se Mirza Čelik posebno angažovao oko mene, od toga da objasni kakva sam ja ličnost do toga da je objašnjavao kako radim i kako sam radila svoj posao", napisala je ona na svom Facebook profilu.

Ferid Šabotić je bankarske struke, a diplomirao je i magistrirao ekonomiju na Univerzitetu u Skoplju.

Nakon toga dobija posao u državnoj službi, u Armiji Bosne i Hercegovine gdje je radio na finansijsko-materijalnom osiguravanju jedinica, zatim je bio i načelnik Uprave za finansije u Ministarstvu odbrane FBiH.

Bio je rukovodilac u Union banci u Sarajevu, koja je većinskom državnom vlasništvu, zatim direktor Sektora poslova sa stanovništvom i poslovne mreže ove banke, a kasnije i pomoćnik Uprave banke.