{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pobjednik Vivicitte u Tuzli Velimir Bojović

22.4.2012. u 19:23
0
12
Pobjednik Vivicitte u Tuzli Velimir Bojović
0
Velimir Bojović, iz Atletskog kluba Leposavić (Srbija), pobjednik je sedamnaeste ulične trke Vivicitta koja je danas održana u Tuzli. On je dionicu od 12 kilometara istrčao ispred Dejana Bogičeviča AK Cer i Daria Bjeljarevića AK Doboj.
Inače, u trci je učestvovalo oko 1.000 takmičara, a najviše ih je bilo iz osnovnih i srednjih škola, te rekreativaca.

Direktorica AK Sloboda Tehnograd i bivša olimpijska Kada Delić – Selimović, istakla je kako je trka još jednom ispunila svoj moto – Grad trči slobodno.

"Zadovoljstvo je bilo pratiti rijeku mladih takmičara iz različitih gradova i država u različitim kategorijama od 2 km do 12 km. Veliku zahvalnost za organizaciju trke dugujemo Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzla za sigurnost učesnika i regulisanje saobraćaja u vrijeme održavanja trke i Domu zdravlja Tuzla za medicinsku podršku. Ova manifestacija ne bi se mogla sprovesti bez razumijavanje i velikog angažovanja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja osnovnih i srednjih škola i Fakulteta", rekla je Kada Delić - Selimović

Među najbrojnijim učesnicima bili su učenici Srednje medicinske škole, Ekonomske škole, Gimnazije Meša Selimović, a od osnovnih škola izdvojili su se učenici OŠ Pazar, OŠ Simin Han, OŠ Sjenjak, OŠ Sveti Franjo kao i OŠ II osnovna škola Živinice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: