Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
_ Pri utvrđivanju osnovice i boda za obračun plaće u obzir će biti uzete projekcije budžeta za narednu godinu i kretanje GDP i indeksa potrošačkih cijena. A vidi HULIGANA kako znaju svoje plaće uskladiti sa potrošačkim cijenama??? ZAŠTO PRENZIJE NE USKLADITE PREMA TROŠKOVIMA ŽIVOTA? DUŽNI STE PO ZAKONU DA VRŠITE USKLAĐIVANJA! ZAŠTO NE USKLAĐUJETE PLAĆE U REALNOM SEKTORU PREMA CIJENAMA? Sebi krojite, čak i unaprijed ne želeći da osjetite da vam bilo šta fali.
I ZAŠTO PO HITNOJ PROCEDURI??' KAD GOD NEŠTO NELEGALNO TREBA DA PROĐE, ZABRŠAVA SE PO HITNOJ PROCEDURI. NEMA PARA! ZAKONOM SU SEBI OBEZBIJEDILI DA ZA NJIH IMA!
Vladini službenici hitno ! a kao PDV na kladionice NIJE ŽURNO. Ni 15 miliona KM poreza u džepove HDZa svaki mjesec !
Plačeni kočničari !!
pa sto juce nezasjedaste po hitnoj proceduri
to vam je svo znanje i zalaganje u vlasti,,pisam se na vas i vase uredbe i zakone,,yato nam i jest ovako lijepo nedaj Boze boljeg,,,
narod spava
Njima bi plata trebala biti po nekoj efikasnosti, ucinku, ovako samo kradu!
i oduzimati dnevnicu kad je odsutan sa radnog mjesta.
Zamislite plaće im zavise od raspoloživih sredstava u budžetu !!! Ko predlaže BUDŽET ! Vlada FBiH !!! Ko može napumpavati raspoloživa sredstva u budžetu !!! Vlada FBiH !!! Pa zašto ih držite u neizvjesnosti !!! Hajde priznaje je li povećanje bar 20% !!! Eee da ti je znati !!!
Pravi Uligani sto kaze zmaj od Sipova..
Kako se kod nas većina zakona donosi po hitnoj proceduri? Zašto nemože biti normalna procedura? Ponestaje para, 2017. godine će baš biti veselo. Jedino što će inspekcije udariti na privatnike i pisati kazne kao na traci.
Ovim zakonom su priznali da su sve pare potrošili... Sad sljedi smanjenje plata svima na budžetu, a za dvije godine masovno otpuštanje uhljeba...
Nema šanse da će oni ikada otpustiti uhljebe. Oni će držati ovakvo stanje dok sve ne ode u 3 pm.