Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
njemačka je još prije deset godina imala problema sa iseljavanjem doktora u švicarsku, pojam "migranti" je nesto poput "terorizma" stvar rezervisana samo za muslimane. od kad je svijeta i vjeka narod se uvjek selio za boljim uvjetima zivota ali nikada nisu bili nacisti i mrzitelji kao danas u državama gdje ljudi žele otići. dakle nije problem u selidbi već u dobrodošlici
Sta vam ovo znaci "I oni su ljudi". I Hitler je bio čovjek, ali kakav?
pa slican takvima koji razmisljaju kao ti :)
Prije mjesec dana, u austrijskoj stampi izasao clanak o tome koliko ce novaca izdvojiti EU (basnoslovne cifre) za sluzbenike koji ce na bilo koji nacin raditi s migrantima, od uhljeba koji nece raditi nista, do granicnih policajaca koji ce proci silne obuke, raznih zastitara i slicno.Niko da se sjeti da ta sredstva prebaci u njihove drzave i pokrene nesto, ili da ovaj glupi svijet na trenutak prestane ratovati, da se pusti narod da zivi.Nego, zavadi pa vladaj. Nekom rati, nekom brat. Fuj!
A zašto da im mi šaljemo taj novac? Pa da korumpirana vlast (koja je u Africi gora nego kod nas) pojede sve? Bolje taj novac uložiti u vanjske granice Europe da im se zabrani da čak i pomisle doći u Europu.
@feferonx Pa isti oni koji su i napravili ovo sve, postavili su tu istu korumpiranu vladu, identicno kao kod nas. Zasto im je Gadafi smetao? Je li ko htio ici za vrijeme njegove vladavine u EU? NIJE! ili rijetko ko. Taj novac ce pojesti korumpirani, bilo u EU ili kod nas ili u Africi. Poenta je da se novac pere, a sve preko trbuha gladnog covjecanstva.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najbolje da svi oni natovare nama u evropu.
Gdje god bili, kuda god pošli , neka je sretno..
Teška sudbina, žao mi je ovih ljudi. Ali najjadnije od svega jeste da pojedini biznismeni zarađuju iznajmljujući prazne hale za velike novce, a onda pozivu obične ljude na humanost.
Izgleda da za nas nisu. Psujemo i galamimo kad nas gledaju ruzno i sa predrasudama po Evropi a vidi nas kakvi smo. Krenem od sebe, mozak mi trazi bilo kakav izgovor samo da ih ne gledam k’o ljude. Zaboravljamo biti ljudi.