BiH
14

Ples, pjesma i igra na manifestaciji "U susret proljeću": Mališani uživali u Pionirskoj dolini

Klix.ba
Mališani, njihovi roditelji i brojni posjetioci danas su uživali u Pionirskoj dolini i zoo vrt na zajedničkoj zabavi pod nazivom "U susret proljeću". Pjesmom, igrom, plesom i druženjem, djeca su pozdravila proljeće.

Tradicionalna manifestacija je počela je u 10 sati, a već u jutarnjim satima brojni posjetioci, bez obzira na hladno i oblačno vrijeme, došli su u jedini bosanskohercegovački rekreativno zabavni centar sa zoo vrtom da u prelijepom, hortikulturno uređenom ambijentu uživaju u raznovrsnom i cjelodnevnom zabavnom programu koji su pripremili organizatori.

Prema riječima upravnika Pionirske doline, Esada Tajića, već tradicionalna i sigurno najveća proljetna zabava u našem gradu, prilika je za svu djecu i mlade da zajedno, sa roditeljima i ostalim sugrađanima požele dobrodošlicu sunčanijim i ljepšim danima, kao i da kroz zajedničko druženje i boravak na otvorenom uče i razvijaju ljubav prema prirodi, životinjama i okolišu.

Pionirska dolina i zoo vrt današnjom zabavom ozvaničila je i početak nove poslovne sezone, a rekviziti za dječiju igru i zabavu su nakon zimske pauze ponovo pušteni u cjelodnevni rad, a i ljetna bašta i zoo prodavnica ponovo rade u punom kapacitetu.

Zabavi su se priključili i učenici OŠ Malta i Aleksa Šantić. Upriličena je i modna revija na kojoj su se predstavili mladi manekeni agencije "Free Models", dok su se animatori u likovima Šreka, Ledene kraljice, Šilje, Miki Mausa i Mini Mausa, Ninjae, Cappyja, potrudili da svima bude lijepo i zabavno.

Ovonedjeljna zabava u čast proljeću traje sve do 17,00 sati.