|

Plenum građana Tuzle traži smjenu komesara Aljukića i portparola MUP-a TK Šarića

Plenum građana Tuzle traži smjenu komesara Aljukića i portparola MUP-a TK Šarića
4
Piše: D. Brkić
11.2.2014. u 09:15
163
komentara
4

dijeljenja
U Kući plamena mira na tuzlanskoj Slanoj Banji u kasnim večernjim satima ponedjeljka je održana još jedna sjednica Plenuma građana Tuzle, a nova je zakazana večeras u 18 sati u sali Narodnog pozorišta. Nakon brojnih diskusija prisutni su jednoglasno usvojili zaključke koje će dostaviti Skupštini TK i drugim nadležnim organima.
Plenum građana Tuzle (Foto: Klix.ba) Plenum građana Tuzle (Foto: Klix.ba)


Naglašeno je kako se mirni protesti u Tuzli nastavljaju, a Plenum građana Tuzle podržavaju održavanje mirnih protesta i u svim drugim gradovima BiH.

Zatraženo je od nadležnih organa da se obustave postupci koji se vode protiv organizatora protesta i učesnika, te da se prestane s praksom sprovođenja represivnih mjera. Također, traži se utvđivanje odgovornosti službenika policije, kao i smjena v.d. komesara Samira Aljukića i portparola MUP-a TK Izudina Šarića.

Plenum građana Tuzle traži da se ispita uloga sigurnosnih službi u BiH u pogledu širenja dezinformacija i kreiranja haotičnog stanja na ulicama Tuzle. Od nadležnih organa zatraženo je da se sačine izvještaji i pokrenu inicijative za utvrđivanje odgovornosti medija za širenje dezinformacija i na koncu da se obavi istraga i utvrdi da su među demonstrante ubacivane osobe podržavane od pojedinih političkih partija i interesnih grupa kako bi izazvale haos i nered na ulicama.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović podržao je rad Plenuma građana Tuzle i ponudio da se naredne sjednice održavaju u salama javnih ustanova koje su javno dobro svih građana Tuzle.
Prijavi grešku


Komentari (163)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...