{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Plemenita misija Seje Bavčić bit će nastavljena školovanjem mladih ljekara

11.8.2015. u 18:15
146
2
Plemenita misija Seje Bavčić bit će nastavljena školovanjem mladih ljekara
146
Plemenita misija Seje Bavčić bit će nastavljena školovanjem mladih ljekara
Nakon smrti Seje Bavčić, predsjednice Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja Biser Goražde, porodice Bavčić i Gafić odlučile su osnovati fondaciju koja će nastaviti slijediti njenu plemenitu ideju u podršci osobama oboljelim od karcinoma.
Predsjednica goraždanskog Bisera bila je poznata prije svega po svom humanitarnom radu i spremnosti da u svakom trenutku reaguje i bude podrška oboljelim te brojnim humanitarnim akcijama, ali i velikom doprinosu na polju osnaživanja žena koje su oboljele. Udruženje Biser, na čijem je čelu bila, najbolji je dokaz za to, kao i izvrsna saradnja sa svim srodnim udruženjima u BoH koja su joj u trenutku teške bolesti nastojala pomoći osiguravši specijalizirani krevet koji nikad nije upotrijebila.

Porodica Seje Bavčić odlučila je goraždanskom domu zdravlja proslijediti krevet kako bi poslužio pacijentima koji su u stanju potrebe za ovakvim medicinskim pomagalima.

"Ne znam da li nažalost ili nasreću, ali krevet koji je Seja dobila od svih udruženja u BiH koja se bave očuvanjem zdravlja žena sada će, nadamo se, biti od koristi drugim pacijentima. Sve te žene su se udružile u želji da pomognu Seji i kupile joj specijalni krevet, ali ona to nije koristila i mi smo odlučili pokloniti krevet Domu zdravlja kako bi koristio pacijentima. Ona bi to isto uradila i bila bi sretna ako na bilo koji način može pomoći", kazala je za Klix.ba Fikreta Bavčić-Gafić, sestra preminule Seje.

U Domu zdravlja Goražde će specijalizirani krevet iskoristiti na najbolji mogući način.

"Jedna takva donacija je uvijek dobro došla, najbolje je dati ga na korištenje članicama udruženja Biser koje dođu u neku tešku fazu bolesti. Krevet je napravljen tako da omogućava 24-satnu masažu organizma, između ostalog, i svakako da može poslužiti i drugim pacijentima kojima bude neophodan, a koji se nađu u toj situaciji da im treba, naravno uz korektan dogovor“, smatra prim. dr. Sabina Gušo, direktorica Doma zdravlja Goražde.

Porodica rahmetli Seje Bavčić odlučila je osnovati fondaciju u spomen na plemeniti rad predsjednice Udruženja Biser u želji da njena dobra namjera i podrška oboljelim od karcinoma bude nastavljena kroz ovu fondaciju.

"Mi zapravo želimo da jedna plemenita ideja koju je Seja imala živi i dalje u Goraždu, a naravno i šire, ali prije svega u Goraždu. Ovdje treba da postoji onkolog koji će pratiti žene koje imaju probleme sa rakom dojke i znam da je ona željela da se angažuje neka mlada osoba. Zato smo odlučili da osnujemo fondaciju koja bi školovala mlade ljude i da to bude neko iz Goražda. To je najmanje što je ona zaslužila nakon višegodišnje borbe za život i vlastiti i drugih osoba“, kazala je Fikreta Bavčić-Gafić.

Fondacija će biti osnovana već u septembru mjesecu nakon što se obave sve neophodne administrativne procedure te uspostavi način rada i djelovanja. S druge strane osnivači fondacije izrazili su nadu da će rad udruženja na čijem je čelu bila rahmetli Seja Bavčić u istom duhu nastaviti svoju plemenitu misiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: