BiH
0

Plavi autobus Boljitka stigao u Zavidoviće i u Maglaj

Klix.ba
Maglaj
Maglaj
Plavi autobus Narodne stranke radom za boljitak stigao je u Zavidoviće. U ovoj općini, Boljitak već ima tri vijećnika u Općinskom vijeću, ali se nadaju da će pojačati učešće u donošenju odluka u Zavidovićima.

Prvi na listi Narodne stranke Radom za boljitak za Općinsko vijeće u Zavidovićima Emir Džinić, na Općinskom izborima 2008. godine, već se izborio za vijećničku klupu. Svojim programom kojeg, zajedno sa svojim kolegama s liste nudi građanima Zavidovića, računa da će se izboriti za još jedan mandat.

"Zalagat ću se za stvaranje povoljnijeg ambijenta za otvaranje malih i srednjih preduzeća, samim tim i za otvaranje novih radnih mjesta. Zato pozivam sve birače da nam ukažu povjerenje, da izađu na izbore i glasaju za Boljitkove kandidate u Zavidovićima. Slušaj srce, spasi Zavidoviće", poručio je Emir Džinić kandidat za Općinsko vijeće u ovoj općini.

Ibrahim Bošnjaković, Džinićev kolega sa Boljitkove liste za Općinsko vijeće Zavidovići, podrobnije je obrazložio program kojeg kandidati Narodne stranke Radom za boljitak planiraju provesti u narednom mandatnom periodu.

"Zauzet ćemo se za rješavanje gorućeg , pitanja vodosnabdijevanja kako bi stvorili uslove za razvoj poljoprivrede, i to će mi biti prvi zadatak. Sljedeći zadatak je da ravnomjerno razvijamo našu općinu, što do sada nije bio slučaj. Posebno ćemo insistirati da se grad razvija brže i bolje. Također, insistirat ćemo na kontroli namjenskih budžetskih sredstava, jer do sada načelnik nije dozvoljavao da vijećnici kontrolišu ta sredstva. Zalagat ćemo se da se vodosnabdijevanje proglasi javnim dobrom, a tražit ćemo i da se stvore robne rezerve koje, baš u ovom vremenu, smatramo nužnim. Po svaku cijenu ćemo se boriti za istinu. Posebnu pažnju ćemo posvetiti informisanju građana o svim pitanjima od javnog značaja, da svaki građanin bude uvažavan te da načelnik više ne dijeli sredstva po svom nahođenju, nego da to rade institucije općine,kao što je na primjer, Centra za socijalni rad u Zavidovićima, koji je i trebao da dijeli sredstva za socijalne namjene, onako kako to nalažu pravila službe", kazao je Bošnjaković.

Nakon Zavidovića, "Plava revolucija" nastavila je prema Maglaju. Boljitkovi kandidati za Općinsko vijeće Maglaj su pozdravljali svoje sugrađane sa krova autobusa.

U neposrednom kontaktu sa građanima koji su rado komunicirali sa Boljitkovim kandidatima iz Maglaja, predsjednik Općinskog odbora Narodne stranke Radom za boljitak i kandidat za OV Maglaj Sabahudin Hatičić, poručio je da su Boljtkovci u Maglaju za kratko vrijeme privukli pažnji Maglajlija, posebno poljoprivrednika.

"Također, priključilo nam se dosta mladih ljudi koje hrabrimo da se politički angažiraju, a posebno da neizostavno glasaju na izborima, 7. oktobra, jer njihov glas može biti presudan za promjene koje Maglaj željno čeka. Uz pomoć mladih i drugih birača pokušavamo da donesemo nešto novo na lokalnoj političkoj sceni. Na širem području Maglaja, u seoskim područjima, želimo omogućiti poljoprivrednicima bolji ambijent. Zato je važno da poljoprivrednici i ostali privrednici daju podršku Boljitkovim kandidatima za Općinsko vijeće Maglaj, kako bi imali nekoga ko će zastupati njihove interese, dati podršku poslovima od kojih žive. Stoga ih sve zajedno pozivamo da nam pruže šansu jer, mi smo drugačiji, mi nismo isti. Mi nismo oni koji su ih doveli na rub propasti. Slušaj srce, spasi Maglaj", poručio je Sabahudin Hatić, Boljitkov kandidat za Općinsko vijeće Maglaj, nakon čega je Boljitkov autobus nastavio sa širenjem Plave revolucije ka Jelahu i Tešnju.