{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Plava voda" će poteći vodovodom do Zenice

Z
8.9.2011. u 17:27
0
3
"Plava voda" će poteći vodovodom do Zenice
0
"Plava voda" će poteći vodovodom do Zenice
Nema više prepreka, niti dilema, oko realizacije više decenija najavljivanog projekta regionalnog vodovoda "Plava voda", koji bi u budućnosti trebao napajati općine Travnik, Zenica, Novi Travnik, Vitez i Busovača.
Na današnjem sastanku predstvnika zainteresovanih općina rečeno je da Regionalni vodovod "Plava voda" može da krene u praktičnu realizaciju aktivnostima oko izrade glavnog projekta, potpisivanjem ugovora o kreditu, pribavljanjem tehničkih odobrenja, a na proljeće i raspisivanjem tendera za odabir izvođača radova.

Prema riječima načelnik zeničke općine Husejina Smajlovića otklonjena je posljednja prepreka za realizaciju projekta, a to je osiguranje biološkog minimuma protočnosti vode u kriznim periodima, tako da neće biti ugrožena turistička i ostale atrakcije lokaliteta "Plava voda".

Kao što je poznato, gradnja regionalnog vodovoda "Plava voda" bit će finansirana kreditnim sredstvima od oko 27 miliona KM dobijenim od Evropske banke za obnovu i razvoj. U cjelokupnom iznosu troškova zenička općina, kao budući najveći potrošač vode, ali i najudaljenija od izvora, sudjelovati će sa 60 posto troškova gradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: