{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Plava voda" će poteći vodovodom do Zenice

Z
8.9.2011. u 17:27
0
3
"Plava voda" će poteći vodovodom do Zenice
0
"Plava voda" će poteći vodovodom do Zenice
Nema više prepreka, niti dilema, oko realizacije više decenija najavljivanog projekta regionalnog vodovoda "Plava voda", koji bi u budućnosti trebao napajati općine Travnik, Zenica, Novi Travnik, Vitez i Busovača.
Na današnjem sastanku predstvnika zainteresovanih općina rečeno je da Regionalni vodovod "Plava voda" može da krene u praktičnu realizaciju aktivnostima oko izrade glavnog projekta, potpisivanjem ugovora o kreditu, pribavljanjem tehničkih odobrenja, a na proljeće i raspisivanjem tendera za odabir izvođača radova.

Prema riječima načelnik zeničke općine Husejina Smajlovića otklonjena je posljednja prepreka za realizaciju projekta, a to je osiguranje biološkog minimuma protočnosti vode u kriznim periodima, tako da neće biti ugrožena turistička i ostale atrakcije lokaliteta "Plava voda".

Kao što je poznato, gradnja regionalnog vodovoda "Plava voda" bit će finansirana kreditnim sredstvima od oko 27 miliona KM dobijenim od Evropske banke za obnovu i razvoj. U cjelokupnom iznosu troškova zenička općina, kao budući najveći potrošač vode, ali i najudaljenija od izvora, sudjelovati će sa 60 posto troškova gradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: