BiH
6

Plava revolucija vraća Novom Travniku epitet grada mladosti

Klix.ba
Nakon Travnika, Plava revolucija, na čelu sa predsjednikom Narodne stranke i zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, pristigla je u susjedni Novi Travnik.

"Novotravničani su, sudeći prema reakcijama na prolazak Boljitkovog autobusa, srdačno dočekali dolazak Plave revolucije i pozdrave Boljitkovih kandidata koji su, u skladu sa strateškim programskim načelima Narodne stranke Radom za boljitak – spasiti radna mjesta, porodicu, dom i rodnu grudu, predstavili svoj program za naredni mandatni period", saopćeno je iz stranke.

Ispred Boljitkovih kandidata za Općinsko vijeće Novi Travnik, predvodnika Plave revolucije koja je i u ovom gradiću nastala kao revolt zbog dosadašnjih loših politika, kandidat za vijećnika sa liste Narodne stranke Radom za boljitak Muhamed Lepir, istakao je kako je prioritetni zadatak Boljitkovaca Novog Travnika stvoriti uvjete za zapošljavanje mladih.

"Novi Travnik je nekada bio poznat kao grad mladosti. Međutim, danas se naša mladost odlijeva negdje drugdje, u neke druge gradove, pa i u druge zemlje. Mi ćemo učiniti sve, da u ovaj grad dođu ulaganja, da se otvore nova preduzeća, da olakšamo novim mladim poduzetnima administrativne i finansijske prepreke za pokretanje svojih poslova, kako bi se onda došlo i do toliko željenih radnih mjesta za njih. Drugačije, sumnjam da će biti moguće zapošljavati mlade, a samim tim i uopće razmišljati o ideji da ih ovdje zadržimo, da osnivaju svoje porodice, žive od svog rada na svojoj rodnoj grudi. Jedan dio ulaganja i otvaranja radnih mjesta možemo sigurno da osiguramo u poljoprivredi, ali se za rad u toj grani mladi danas nešto teže odlučuju.

Moramo biti realni i uviđavni i pružiti stimulacije mladima da se odluče za rad na zemlji i u stočarstvu. Bez posebnih stimulacija u ovoj grani, bez motivacije da razvijaju naše poljoprivredne kapacitete, sva priča je iluzorna. I zato, pozivam sve građane Novog Travnika da izađu na izbore i podrže Boljitkove kandidate jer mi ne pričamo napamet i samo da bi zadovoljili predizbornu formu, ne obećavamo ono što se ispuniti ne može, nego predlažemo realne programe, zabrinuti za budućnost našeg grada i općine, riješeni da stvarnom podrškom mladima zadržimo ono najvrednije što jedna sredina može da ima. Slušaj srce, spasi Novi Travnik", kazao je Boljitkov kandidat za OV Novi Travnik Muhamed Lepir, saopćeno je iz ove stranke.