BiH
1.3k

Plato Skenderija krasi pahuljica kao simbol sjećanja na ZOI u Sarajevu

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Plato Centra Skenderija je nakon višemjesečne obnove ovih dana zasijao u novom ruhu. Njegov centralni dio krasi pahuljica kao simbol sjećanja na Zimske olimpijske igre (ZOI) u Sarajevu.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo za Klix.ba je kazao da su završeni glavni radovi te da je preostalo još finalno ravnanje ploča i završno uređenje.

"Izvedeni su radovi kompletnog postavljanja nove hidroizolacije, zaštitnog betona i završnih ploča koje krase novi plato na više od pet hiljada kvadratnih metara", kazao je Kapo.

Dodao je kako je posebna atrakcija na platou pahuljica koja je simbol 1984. godine i ZOI-a u Sarajevu.

"Iz svih tih razloga i kao simbol sjećanja na ZOI oslikana je i na novom platou", pojasnio je Kapo.

Ukupan iznos utrošenih sredstava i javne nabavke za rekonstrukciju i svih radova na platou iznosi 904.000 KM. Plato Centra Skenderija je, kako je kazao Kapo, zasigurno jedan od najvećih i najljepših u gradu, na kojem je u narednom periodu planiran veliki broj dešavanja.

"U narednom periodu planiramo ljetne i zimske festivale, a i sajmove koji nas ove godine očekuju u velikom broju. Organizirat ćemo i mnogobrojne sportske manifestacije", kazao je Kapo.

Istakao je kako ovo nije kraj radova na objektu Centra Skenderija te da se cijela ekipa trudi da svaki prihod koji ostvari, usmjeri na investiranje, a već ove godine se očekuju radovi na osvjetljenju i uljepšavanju fasade kako bi građanima i svim gostima pružili ljepši i ugodniji boravak u prostoru Centra Skenderija.