Žele promjene
342

Platforma za progres najavila novi protest: 27. juna ponovo u Sarajevu

A. Z.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nakon što su 16. maja održali mirnu protestnu šetnju u Mostaru, zatim 30. maja u Sarajevu, najavili novu koja će se održati u Tuzli 13. juna, Platforma za progres najavila je novo okupljanje u Sarajevu, uz poruku javnosti poručujemo da čvrsto drži do svojih obećanja.

"Obećali smo da ćemo u Sarajevu, ali i u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine održavati mirne protestne šetnje, izražavajući zajedno sa građanima i građankama svoje nezadovoljstvo aktuelnom politikom. Obećali smo 30. maja da ćemo se ponovo okupiti u Sarajevu. Vjerujući u snagu promjena i pozivajući se na naše principe i naše zahtjeve, ponovo pozivamo javnost da nam se pridruži na mirnim građanskim protestima koji će se održati 27. juna u Sarajevu", saopćili su iz Platforme za progres.

Ističu da su oni odabrali partnere, odabrali su ljude sa kojima će se boriti i za koje ćemo se boriti. Navode će njihov jedini partner biti građani.

"Ponovo ćemo zajedno, mirno i dostojanstveno izaći na ulice i reći: Dosta je bilo šutnje! Platforma za progres je čvrsto odlučila da se izbori za Bosnu i Hercegovinu koja će se temeljiti na naša četiri principa: država, znanje, poštenje i mladi. Svi koji prepoznaju ove vrijednosti kao svoje, pozvani su da nam se pridruže 27. juna", navode iz Platforme za progres.

O detaljima mirne protestne šetnje, javnost će biti blagovremeno obaviještena.