Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kakav crni humor... sarajevo je svoj humor i šmek izgubilo '95 kada ga je napustilo 150 hiljada sarajlija, poslije tog februara sarajevo vise nije isti grad
stice se dojam da nemate pojma ni vi ni UNDP o cemu pricate... smart city je generacijski inzenjerijski projekat, nije to pranje 800000 KM koje ce biti ulozene u gluposti kako to UNDP inace radi...
Da je kojim slucajem ovo u rs, bombardovali bi sirotinju na vijestima da ce prestici Dubai jos malo hahahah
"Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ističe kako se radi o projektu koji na jedinstven način, u komunikaciji sa građanima, otvara priliku da se realiziraju konkretne incijative i utječe na kvalitet života građana" Koji gradjana? Bolest se dobbija u sredini, kojoj ljudi zive.Smog i zagadjenost gradova se treba na prvom mjestu rijesiti.Omoguciti svakom covjeku dostojan zivot, a ne pojedincu.
Po kojem sistemu su birali ispitnike.Clanove partija ili slucajnih prolaznika?Zaposlenike u drzavnim institucijama?Sva ova pitanja su vazna da bi razumjeli ovakve odluke.
Smart city se prije svega odnosi na korištenje IT tehnologija u gradu. Da znaš kad dolazi autobus, koliko ćeš čekati na parking, kolika je gužva u gradu i takve stvari kakve planine, kulture i humor!!! Pa možete li išta naparviti kako treba!!!! Ali išta!!!
SA je ugl. grad po mjeri covjeka, uz par specificnih karakteristika: a) preurban je da bi bio ruralna sredina, ali ta rurala dimenzija, uz duzno postovanje, uvijek nekako dospije u prvi plan... b) zbog koncetracije sadrzaja u strogom centru, SA je vjerojatno jedini velegrad na svijetu u kojem svatko susretne svakoga X puta u danu i na tomu treba poraditi kako vi ozivjeli svi kvartovi na pravi nacin. c) javni promet temeljito modernizirati i uciniti funkcionalnijim...
I tvoja ruralna dimenzija, uz dužno poštovanje, je dospjela u prvi plan
@Croatinho joj hvala ti na podrobnoj analizi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kultura je važna
A voda?
Ova nova vlast me svakim danom sve vise iznenaduje 🤔
smart? šta to znači? neke nove riječi.ja kako vidim samo o Sarajevu je riječ.treba cijelu BiH proći i pregledati.bila sam davno u Sarajevu i sami prilaz Sarajevu me nije ni malo oduševilo.mislim da je to vrlo bitno.cvijeće i uredno zelenilo.
ugrađujemo se, nema šta, tobe ya rabi
Ako je Skaka rekao primite sa rezervom...Mozda je to za Tuzlu izdvojeno😊