BiH
7

Planinarske fotografije i filmovi u Docu kod Travnika

Klix.ba
Udruga "Naša zemlja" će 19. i 20. septembra 2014. godine, u domu kulture "Ivo Andrić" u Docu kod Travnika, organizovati prikazivanje nagrađenih filmova i fotografija sa 2. foto&film Outdoor festivala Kreševo.

Tokom prikazivanja filmova, u fokusu će biti i gostovanje i promocija knjige poznatog hrvatskog alpiniste Stipe Božića sa naslovom "K2 – Trijumf i Tragedija".

U subotu, 20. septembra druženje će započeti planinarskim doručkom za najmlađe, a bit će nastavljeno pokaznim vježbama penjanja na mobilnu stijenu u organizaciji GSS Travnik. Nakon toga, predviđene su radionice fotografije u organizaciji "Foxmedia", te promocija planinarske opreme u organizaciji GMS Vitez.

U subotu naveče će biti predstavljen projekt "Via Dinarica", koji turističkim i planinarskim pravcima povezuje prostor koji zahvataju planine Dinarskog luka, od Snježnika u Sloveniji, do Prokletija u Albaniji.

Via Dinarica, kako kažu organizatori, "uspostavlja temelje regionalne saradnje u pogledu očuvanja okoliša, promocije održivog turizma i razvijanja male privrede."