{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Planinari Slovenije pohodili planine oko Sarajeva

F
22.8.2013. u 11:14
0
0
Planinari Slovenije pohodili planine oko Sarajeva
0
Planinari Slovenije pohodili planine oko Sarajeva
U okviru manifestacije "Stazama: Trebević, Treskavica, Igman i Bjelašnica 2013", u Sarajevu su boravili planinari Planinarskog društva "Podnanos" iz Slovenije, a domaćin je bilo Planinarsko sportsko društvo "Zlatni ljiljan" iz Sarajeva.
Realizirali su tri zajedničke planinarske ture na planinama oko Sarajeva. Prvi dan bio je to uspon na vrh Trebevića (1.629 m n/v). Jedna grupa planinara iz oba društva savladala je poznatu sarajevsku „feratu“ Bijele stijene.

Drugi dan realizirana je tura Turovi - Treskavica (jezera i Mala ćaba 2.086 mn/v), dok je grupa planinara iz oba društva pohodila vrh Treskavice pravcem Turovi - Mala ćaba, potom nastavili put ka Dujmovskim brdima, a kompletna tura je iznosila oko 30 km. Treći dan izvršen je uspon s Babinog dola na vrh Bjelašnice (Opservatorij 2.067 mn/v).

Planinarskim turama prisustvovalo je 40 planinara iz PD "Podnanos" i oko 30 iz PSD "Zlatni ljiljan" Sarajevo i vodiči "Sekcije planinarskih vodiča KS“, kao i planinari iz drugih planinarskih društava iz Sarajeva.

Sudionici te manifestacije družili su se u planinarskom domu "Prijatelj prirode", obilazili grad Sarajevo, sarajevski ratni tunel i izletište Vrelo Bosne.

Gosti iz Slovenije posebno su impresionirani prirodom i ljepotama sarajevskih planina, dobrom organizacijom i gostoprimstvom domaćina.

Ta suradnja bit će nastavljena početkom septembra (6.,7. i 8.9.) za kad je planirana uzvratna posjeta planirana PSD "Zlatni ljiljan" iz Sarajeva Sloveniji i uspon na Triglav, najviši vrh Slovenije (3.286 m n/v).

Trodnevnu manifestaciju "Stazama: Trebević, Treskavica, Igman i Bjelašnica 2013" podržala je i Općina Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: