{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Planinari iz Slovenije oduševljeni ljepotama grada i sarajevskih planina

F
5.5.2014. u 12:20
18
7
Planinari iz Slovenije oduševljeni ljepotama grada i sarajevskih planina
18
Grupa planinara iz Slovenj Gradeca - Slovenija posjetila je tokom prvomajskih praznika Sarajevo, a domaćini su za njih organizirali pohod na planine Trebević, Bjelašnicu i Igman, ali i obilazak grada i druženje.
Prvi dan posjete planinara iz Slovenije iskorišten je za planinarsku turu na vrh Trebevića (1.627 m.n.v.), a u večernjima satima za zabavu u "Napretkovom" domu na Trebeviću.

Drugog dana realizirana je planinarska tura na vrh Bjelašnice (2.067 m.n.v.), obilazak olimpijskih terena-borilišta na Bjelašnici i Igmanu te za obilazak Vrela Bosne.

Posljednji treći dan boravka iskorišten je za šetnju i razgledanja znamenitosti grada Sarajeva.

Domaćin planinarima iz Slovenije bio je Husein Šabić uz svestranu pomoć planinarskih vodiča iz "Stanice planinarskih vodiča Sarajevo" i Planinarskog sportskog društva "Zlatni ljiljan" Sarajevo, a dogovorena je i uzvratna posjeta Sloveniji.

Organizator i vodič planinara iz Slovenj Gradeca Konrad Javornik izjavio je da su zadovoljni posjetom i oduševljeni ljepotama grada posebno okolnih planina te da će utiske prenijeti i ostalim planinarima u Sloveniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: