Svečano u Butmiru
16

Plakete uposlenicima koji rade za EUFOR i NATO u BiH: Vi ste kao ulje za podmazivanje

Klix.ba
U bazi u Butmiru danas su 94 civilna uposlenika koja rade za EUFOR/NATO više od 20 godina dobila priznanje na svečanosti “20 godina rada”.

Oba domaćina svečanosti, komandant Snaga Evropske unije generalmajor Anton Waldner i komandantica NATO štaba u Sarajevu brigadna generalica Giselle Wilz, održali su govor i nakon toga uručili plakete uposlenicima koji su dobili ovo priznanje.

U svom govoru komandant Snaga Evropske unije generalmajor Anton Waldner rekao je: “Vi ste konstanta u bazi Butmir. Vi ste kao ulje za podmazivanje, zahvaljujući kome organizacija funkcioniše. Važan posao koji obavljate u djelatnostima kao što su prevodilačke, logističke, građevinske, ugostiteljske, komunikacijske i administrativne usluge, zatim usluge smještaja, čišćenja, održavanja, finansija, sklapanja ugovora, prevoza i pravnih poslova, od presudne je važnosti za našu misiju".

Komandantica NATO štaba u Sarajevu, brigadna generalica Giselle Wilz je rekla: “Ne dešava se tako često da odvojimo vrijeme da bismo vam izrazili zahvalnost zbog požrtvovanja i službe koju vi i vaše porodice dajete ne samo NATO-u i EUFOR-u kao organizacijama, nego i hiljadama vojnika kojima ste pružili podršku tokom svog rada. Mi danas ne bismo mogli činiti ono što činimo za Bosnu i Hercegovinu bez vaše posvećenosti i bez vašeg požrtvovanja".

Nakon toga upriličen je prijem na kojem je civilno i vojno osoblje imalo priliku da u opuštenoj atmosferi razgovara o pitanjima od zajedničkog interesa.