|

Pješadijska jedinica OSBiH ispraćena u misiju u Afganistan

Pješadijska jedinica OSBiH ispraćena u misiju u Afganistan
39
F
FENA
26.12.2014. u 13:25
54
komentara
39

dijeljenja
1/4 Foto: Ministarstvo odbrane BiH
2/4 Foto: Ministarstvo odbrane BiH
3/4 Foto: Ministarstvo odbrane BiH
4/4 Foto: Ministarstvo odbrane BiH
Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović i najviši zvaničnici Oružanih snaga BiH (OSBiH), Komande NATO štaba Sarajevo i EUFOR-a te predstavnici vojno-diplomatskog kora akreditovanih u BiH prisustvovali su danas u kasarni "Božan Šimović“ u Čapljini ceremoniji ispraćaja prve rotacije pripadnika OSBiH u novu misiju koalicijskih snaga "Odlučna podrška“ (Resolute Support) iz sastava 4.pbr u Islamsku Republiku Afganistan.
Upućivanju rotacije Pješadijske jedinice OSBiH u mirovnu misiju, prethodila je selekcija kandidata kroz vrlo zahtjevnu, sadržajnu i fizički napornu dvomjesečnu obuku. Najveći dio obuke se izvodio na poligonu u kasarni “Miralem Jugo“ Livač i strelištu "Gorica“ Čapljina.

Komandant 4.pbr brigadni general Tomo Kolenda i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za operacije general major Mirko Tepšić obratili su se pripadnicima OSBiH.

Svečanost je okončana predajom državne zastave komandiru jedinice, majoru Josipu Brajkoviću od komandanta OK OSBiH brigadnog generala Dragana Vukovića, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...