Pitanje podrške Hrvatima u BiH u Hrvatskom saboru

F
FENA
5.12.2009. u 13:22
0
4
Pitanje podrške Hrvatima u BiH u Hrvatskom saboru
0
Pitanje podrške Hrvatima u BiH u Hrvatskom saboru
Kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za predsjednika Republike Hrvatske Andrija Hebrang boravi danas u posjetu Mostaru gdje je razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i izaslanstvom te stranke, saopćeno je iz HDZ-ova Ureda za informiranje.
Tom prilikom Hebrang je predstavio svoj izborni program, upoznao izaslanstvo HDZ-a BiH s dosadašnjim i predstojećim aktivnostima u izbornoj kampanji, te je istaknuo kako apsolutno podržava ravnopravnost, konstitutivnost i suverenost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH.

Predsjednik HDZ- a Dragan Čović istaknuo je kako je Središnji odbor te stranke usvojio dva zaključka u kojima se daje apsolutna podrška Andriji Hebrangu, kandidatu HDZ-a za predsjednika Republike Hrvatske.

Po njegovim riječima, zastupnici HDZ-a iz 11. izborne jedinice Rade Bošnjak i Ivo Andrić Lužanski pokrenuli su inicijativu da se u Hrvatskom saboru usvoji Deklaracija o podršci hrvatskom narodu u BiH.

"HDZ BiH raduje što nas je danas, kandidat HDZ-a za predsjednika Republike Hrvatske i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Andrija Hebrang informirao kako je saborski odbor uvrstio Deklaraciju o potpori hrvatskom narodu u BiH na zasjedanje Hrvatskoga sabora u predstojećim danima, te kako će Klub HDZ-a osigurati da se ova Deklaracija usvoji", istakao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: