Finansira Općina Centar
134

Pionirska dolina uskoro dobija adrenalinski park vrijedan 46.060 maraka

S.H.P.
U prostorijama Općine Centar danas je potpisan ugovor o realizaciji granta uređenja manjih javnih površina, izgradnji dječijih igrališta i sportskih ploha na području općine Centar.

Riječ je o projektu izgradnje adrenalin parka u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu "Pionirska dolina“, a kojim upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće "Park“.

Sredstva za realizaciju ovog projekta je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu u iznosu od 46.060 KM.

Ovim projektom Općina Centar nastavlja dobru saradnju s preduzećem "Park".

"Ova današnja ideja je veoma zanimljiva kako najmlađima tako i onima koji su u srednjoj životnoj dobi. Ovaj projekat u punom kapacitetu finansira Općina Centar. Potpisivanjem ugovora odmah ćemo prebaciti finansijska sredstva na račun preduzeća 'Park', koji imaju obavezu raspisati javni poziv za odabir izvođača radova. Moja želja je da ovaj park otvorimo do početka maja ove godine kada počinjemo sa obilježavanjem Dana Općine Centar", rekao je načelnik Općine Cebtar Nedžad Ajnadžić.

Naredni projekat koji žele realizirati u suradnji s istim preduzećem je postavljanje zip linea.

Direktor "Parka" Edin Abdurahmanović kako će ponuda zahvaljujući adrenalin parkom biti bogatija i interesantnija za sve posjetioce Pionirske doline.

"Na površini od 2.500 metara kvadratnih adrenalin park za djecu će imati sadržaje poput adrenalinske staze sa preprekama i mostovima do 100 metara dužine, umjetnu stijenu do 6 metara visine i dječiji zip line dužine do 50 metara s polaznom i dolaznom zaustavnom platformom. Ovo je jedan od projekata za koje je Općine Centar podržala i imala razumijevanje za njegovu realizaciju, kao što nam je pružila pomoć kod čišćenja jezera u Pionirskoj dolini i odvoza prikupljenog otpada. Također paralelno sa izgradnjom novog adrenalin parka radimo nove nastambe i u samim jezerima će biti novi sadržaji i životinje, te očekujemo nove stanare našeg parka, a to su majmuni giboni", kazao je Abdurahmanović.

Dadao je kako također imaju u plani napraviti i dječiji zimski grad za njihove najmlađe posjetioce.