{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pijačni prodavači iz Živinica prenoćit će ispred Kantonalne uprave za inspekcijske poslove

9.6.2015. u 13:30
0
8
Pijačni prodavači iz Živinica prenoćit će ispred Kantonalne uprave za inspekcijske poslove
0
Pijačni prodavači sa područja živiničke općine odlučili su da ostanu do daljeg ispred Kantonalne uprave za inspekcijeske poslove u Tuzli jer su im u proteklom periodu izrečene zabrane rada.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predstavnici pijačnih prodavača obavili su razgovor sa direktorom KUIP TK Besimom Durakovićem, koji nije urodio plodom.

"Ponovio nam je ono što je i ranije rekao, a to je da će se držati zakona i da će nam izricati zabrane o radu i novčane kazne. Mi smo mu rekli kako ćemo ostati do daljeg ispred sjedišta inspekcije, a razići ćemo se kada isti princip bude primijenjen na svim drugim pijacama u Tuzlanskom kantonu", kaže Mirnes Goletić, predstavnik pijačnih prodavača iz Živinica.

Kantonalni inspektori su, kako ističe Goletić, 14. maja izdali 12 zabrana o radu. Prošle godine pijaca je bila zatvorena četiri mjeseca, a otvorena je nakon što je izdato uvjerenje o ispunjavanju minimalnih tehničkih uslova.

"Osoba koja nas prijavljuje ima pijacu u Živinicama i tvrdi kako je našim radom ugrožena. Međutim, ni on ne poštuje sve zakonske odredbe. Od nas traže da budemo registrovani, iako je mali broj registrovanih prodavača na području cijele F BiH. Kada zakon za sve bude jednak i kada se bude primjenjivao na svakoj pijaci u TK, mi ćemo otići kućama i prestati sa protestima", tvrdi Goletić.

Pijačni prodavači jutros su stupili u štrajk glađu, ali nakon što je Služba hitne medicinske pomoći intervenisala u nekoliko navrata odlučeno je da se štrajk glađu prekine, a da se ostane ispred sjedišta Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u Tuzli.

"Mi ćemo ovdje prenoćiti. Ostat će nas oko 40, dok će oni slabijeg zdravstvenog stanja otići kući, ali će se ujutro opet vratiti", kaže Goletić

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: