{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PIC: Imenovanje Bevande je značajan korak ka provedbi dogovora

F
13.1.2012. u 16:04
0
5
PIC: Imenovanje Bevande je značajan korak ka provedbi dogovora
0
PIC: Imenovanje Bevande je značajan korak ka provedbi dogovora
Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) pozdravili su jučerašnje glasanje kojim je potvrđeno imenovanje Vjekoslava Bevande na poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, što je značajan korak u provedbi dogovora lidera političkih stranaka postignutog u decembru 2011. godine.
"Nadamo se da će nadležne institucije, uz podršku šest političkih stranaka zastupljenih u novom Vijeću ministara, hitno poduzeti potrebne aktivnosti kako bi potvrdili Vijeće ministara u punom sazivu, usvojili globalni fiskalni okvir i budžet za 2012. godinu kojim bi se osiguralo potpuno funkcioniranje institucija na državnom nivou i ispunjavanje međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine, te da će usvojiti odluke potrebne za integraciju u EU, na što je u decembru 2011. pozvao Upravni odbor Vijeća za provedbu mira", navodi se u saopćenju ambasadora Upravnog odbora PIC-a.

Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira iz zemalja članica NATO-a i Japana i dalje pozivaju vlasti BiH da završe proces poduzimanja aktivnosti potrebnih za početak provedbe Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: