Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Steta sto nam niste skinuli nepravedno nametnuti embargo na oruzje. Nepravda je kad smo oruzje oteli od cetnika sto ste uz prijetnju zaustavili Dudakovica i Armiju BiH pred Banjalukom.. Da nije bilo tih vasih gresaka mi bi do danas bili pomireni jet bi se narod ogradio od zlocinaca ili kau u 2 svjetskom ratu bjezali sa njima u egzil. U pamet moji naucnici u pamet
prekretnica svaki 100 godina
Nece kod nas jos zadugo biti pomirenja, jer najcesce mladi komentarisu ovakve objave sto je najgore rodjeni su poslije rata. Zatucano sve , Švabo je lijepo priznao zlocin i isplacivao pare godinama da bi sad Lewandovski grlio se Hummelsom u Bayernu. Jedini korak do pomirenja je priznanje zlocina odnosno genocida. Podrska Azrinu iz Prijedora
Gospodiine Pettigrew, ocito ne znate na cemu se bazira srpska ideologija. Ne na pomirenju, nego na gajenju mrznje premo svemu sto nije srpsko. Dovoljno je da znate da im je ratni zlocinac heroj. I od takvih ocekujete pokajanje i pomirenje???
Šta ide prvo oprost ili pomirenje ? Svakako oprost. Ne možemo mi bošnjaci biti idioti epskih razmjera i oprostiti nekome nešto a da nas niko nije ni upitao za oprost. Evo kako bi trebale teći stvari u cilju pomirenja: Jedna strana u sukobu se suči sa svojim zločinima i zločincima, prizna krivicu i drugu stranu zamoli za oprost. Druga strana prihvati izvinjenje oprosti grijehe a onda slijedi pomirenje. Koliko ja znam nas bošnjake još niko nije zamolio za oprost. Čekamo.
@Cova načekaćeš se prijatelju 🙂
@Cova Lijepo si ti to napisao, hajde sad zamolite za oprost za genocid u II Svjetskom ratu sto ste pocinili nad Srbima i zločine u I Svjetskom ratu, za saučešništvo sa Osmanskim okupatorom za vijekove torture, ubijanja, silovanja, mučenja, sakaćenja nad Srbima, za zločine nad Srbima u prethodnom ratu ... itd. Srbi vam se nisu svetili kad je stvorena Kraljevina Jugoslavija za vaše zločine, ali ste prvom prilikom u NDH klali Srbe.
Ispravna odluka, genocid u svim opstinama za koje ga se tereti i dozivotna robija i formalno pravno bi sefinisale manji entitet kao genocidno tvorevinu. Sistemskim mjerama kakvim se eliminise aparthejd, nju nakon toga treba dokinuti. Pomirenje je nakon toga vrlo blizu.
@Shinok ako cemo tako onda treba ukinuti sve entitete i kantone i Brcko distrikt.......tek onda bi imali drzavu normalnu...i naravno treba nam novi Tito
@Shinok Prvo ide ukidanje Bosne i Hercegoine kao genocidne tvorevina nastale kao rezultat genocida nad Srbima u II Svjetskom ratu, pa Međunarodna konferencija koja će utvrditi razgraničenje, ukidajući rezultate genocida nad Srbima, tj. uzimajući u obzir popis prije II Svjetskog rata, uklanjanje svih islamista sa područija gdje žive Srbi i Bošnjaci, pa je pomirenje vrlo blizu.
Prekretnica u pomirenju? Hahahahahaha... Smiješno i tebi, jelde?