Petrović: Kadrovske stvari ne trebaju biti predmet i povod za obustave rada

F
FENA
13.1.2013. u 12:43
47
26
Petrović: Kadrovske stvari ne trebaju biti predmet i povod za obustave rada
47
Petrović: Kadrovske stvari ne trebaju biti predmet i povod za obustave rada Zlatko Petrović (Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba)
Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Zlatko Petrović kazao je novinarima da je jutros pušten javni gradski saobraćaj te da misli da su, na bazi normalnog, ljudskog i zakonitog razgovora s predstavnicima Sindikata Javnog komunalnog preduzeća GRAS postigli dogovor o načinu daljeg rada, prije svega u rješavanju tekućih problema.
Zaključili smo, dodao je, da kadrovske stvari ne trebaju da budu predmet i povod za bilo kakve obustave rada.

"Evidentno je da su određena kadrovska rješenja loše primljena od većine radnika ovog javnog komunalnog preduzeća. To je elemenat koji će se u narednom periodu, u narednoj sedmici, na jedan ozbiljan način analizirati od Vlade Kantona i drugih upravljačkih sturuktura ovog preduzeća", kazao je Petrović.

Ono što je najbitnije jest, istaknuo je, da je krenuo javni gradski saobraćaj u interesu građana. S druge strane, dodao je, da smo spriječili bilo kakve moguće sukobe, odnosno ekscese na toj liniji između radnika GRAS-a i Vlade Kantona, odnosno nadležnih službi.

"Sva pitanja koja su otvorena za bolji, kvalitetniji rad GRAS-a će biti zajednički tretirana i mislim da ćemo, i pored svih teškoća koje imamo, naći rješenja za kvalitetan rad i ostvarivanja, kako prava radnika ovog kantonalnog preduzeća, tako i kvalitetniju uslugu za građane Kantona Sarajevo", kazao je ministar Petrović.

Na novinarsko pitanje ko je aktuelni v.d. direktor GRAS-a, ministar Petrović je odgovorio da je još Hasan Bašić.

"To je elemenat koji će se razmatrati u narednoj sedmici. Smatramo da nijedno kadrovsko rješenje nije razlog da se stvara ovoliko nezadovoljstvo, odnosno da se prave ekscesi i stopira se funkcija ovog javnog komunalnog preduzeća. To će biti pitanje koje će na zakonit način, na bazi argumenata, biti analizirano", kazao je Petrović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: