|

Petrov: Željko Komšić ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata

Petrov: Željko Komšić ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata
2.008
Klix.ba
8.10.2018. u 13:50
211
komentara
2k

dijeljenja
Petrov: Željko Komšić ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata Foto: E. H./Klix.ba
Predsjednik Mosta i zastupnik u Hrvatskom saboru Božo Petrov oglasio se u povodu izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.
"Dragi Hrvati u BiH, niste sami! Nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put pokazuje nam bolnu činjenicu kako se ovakav izborni zakon zloupotrebljava kako bi se dokidala prava hrvatskom narodu. Željko Komšić, za razliku od sramotne saradnje koju je u prošlosti imao s određenim hrvatskim političarima, ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata, jer on to nije", napisao je Petrov na Facebooku.

Poručio je kako je vrijeme da se Republika Hrvatska počne ponašati suvereno i ispunjavati svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH.

"Hrvatska je članica EU više od pet, a NATO-a više od devet godina. Takva vanjskopolitička pozicija mora biti iskorištena kako bi se ovoga puta svijetu pokazalo šta Hrvati u BiH prolaze s ciljem pronalaska rješenja i prestanka kolektivne i sustavne višedesetljetne majorizacije Hrvata u BiH", naveo je on.

Pozvao je sve kolegice i kolege koji se bave politikom da, bez obzira na političke preferencije, ideološka stajališta i različitosti među nama, svi zajedno strateški i konkretno stanu u zaštitu Hrvata u BiH.

"Očekujem i da hitno na tematskoj saborskoj sjednici usaglasimo početne korake međustranačkog djelovanja i komuniciranja ovog problema, jer tako se očito u Evropi u 21. stoljeću treba štititi demokratija, pravo glasa i dostojanstvo jednog evropskog naroda", zaključio je Petrov.
Prijavi grešku


Komentari (211)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...