Izlaz iz pakla droge
0

Petorica momaka uspješno završila program liječenja

FENA
U zajednici za liječenje ovisnika "Milosrdni Otac" u Međugorju, u subotu je služena je sveta misa na kojoj je petorici momaka udijeljen blagoslov za uspješno završen program.

Sveto misno slavlje predvodio je međugorski župnik fra Petar Vlašić uz koncelebraciju upravitelja zajednice fra Svetozara Kraljevića.

U propovjedi, fra Svetozar je, uz ostalo, kazao kako momci ovim blagoslovom počinju život zajednice u kojoj su za vrijeme trogodišnjeg boravka s hrabrošću čistili sebičnost iz vlastitog srca.

Istaknuo je kako mnogi ljudi ugađajući svojim potrebama krenu krivim putem i dođu na samo dno dna.

"Lutajući negdje na putu vlastitog jada osjetili smo potrebu, jednu potrebu, koju ni sami nismo točno mogli definirati, ali nas je ona nekamo vodila. Jad, patnja, bol i neizreciva nesreća uzeli su nas za ruku i vodili nas. U jednom trenutku shvatili smo da bi to mogao biti Bog. Ne znajući što se događa došli smo u zajednicu i tu su nam rekli da ima nade. Život u zajednici nije lagan, ali on je učionica života iz koje izlazimo bolji, pošteniji i spremniji na vanjski život", kazao je fra Svetozar.

U svome obraćanju momci su zahvalili voditeljima zajednice na pruženoj podršci te obećali da će se truditi živjeti i svjedočiti Božje i ljudske vrijednosti kao i da će preuzeti dužnosti odgovornog vjernika i građanina.