BiH
8

Petorica bivših pripadnika RVI iz Cazina na sastanku s Helezom

FENA
Zukan Helez (Foto: Klix.ba)
Zukan Helez (Foto: Klix.ba)
Petorica bivših pripadnika Armije BiH, ratnih vojnih invalida iz Cazina stigli su danas u Sarajevo gdje će se susreti s federalnim ministrom za pitanje boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Zukanom Helezom.

Kako je uoči sastanka za Agenciju Fena izjavio Irfan Merdanović iz Cazina sastanak u Sarajevu uslijedio je nakon jučerašnjeg razgovora s ministrom za pitanja boraca i RVI USK-a Fadilom Nuhićem koji će danas biti nastavljen s ministrom Helezom.

Merdanović koji je tokom revizije izveden iz prava na invalidninu očekuje da će se iznaći rješenje za njega i njegove saborce. U vezi s tim navodi da sve zavisi od ministra Heleza, te da se on ne boji istine, podsjećajući da je četiri puta ranjavan tokom minulog rata.

"Mi ne gubimo nadu i istrajat ćemo u zaštiti stečenih prava", poručio je.

Predsjednik Saveza RVI Federacije BiH Ale Hošić, koji prisustvuje sastanku zajedno s RVI iz Cazina, izrazio je optimizam u pogledu rezultata sastanka istaknuvši da očekuje da će se iznaći odgovarajuće rješenje za pripadnike boračke populacije.

U trenutku slanja ovog izvještaja predstavnici RVI iz Cazina ušli su u zgradu Federalne vlade i kako se očekuje više informacija o rezultatima sastanka bit će poznato nakon njegovog okončanja.