|

Petko Drakulić: Nisam pisao nikakve komentare, ta djeca mogu biti moji unučići

Petko Drakulić: Nisam pisao nikakve komentare, ta djeca mogu biti moji unučići
31
Piše: E.S.H.
12.11.2014. u 11:25
116
komentara
31

dijeljenja
Petko Drakulić: Nisam pisao nikakve komentare, ta djeca mogu biti moji unučići Petko Drakulić (Foto: Facebook)
Petko Drakulić, nastavnik tehničkog obrazovanja koji je dobio otkaz u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Zvorniku zbog komentara koje je pisao učenicama na Facebooku, za Klix.ba je rekao da to nije njegov profil i da on nije pisao nikakve komentare.
Podsjećamo, jučer smo pisali o nedoličnom ponašanju pohotnog nastavnika iz Laktaša, koji je u školi u Zvorniku radio do 1. oktobra, kada je dobio rješenje o otkazu ugovora o radu zbog komentara na Facebooku. No, Drakulić je sve negira i tvrdi da to nije njegov profil.

"Nisam takav čovjek i to nije moj profil. Ja od 2008. godine na taj Facebook profil nikada nisam ušao. Moje dijete mi je to napravilo dok sam živio u Holandiji i više nikad nisam ušao na Facebook", tvrdi Drakulić.

"Koja ribica", "Draga, godine su nebitne, kada ga zavučem zavole ga više nego rođenu majku", neki su od komentara ostavljenih na fotografijama učenica.

Radomir Petrović, direktor škole "Sveti Sava" u kojoj je Drakulić radio nam je jučer potvrdio da je Petko Drakulić bio uposlenik škole, te da mu je otkaz uručio čim je saznao za njegovo ponašanje na Facebooku.

Komentari neprimjereni prosvjetnom radnikuDrakulić nam je rekao da mu je u školi u kojoj je radio bilo fino. Sa kolegama i direktorom je imao korektan odnos, ali je dobio otkaz. Razlog tome su komentari koje je ostavljao na profil učenica, a koji su bili neprimjereni jednom prosvjetnom radniku.

"Dobio sam otkaz i nemam od čega da kupim hljeb. U školi sam imao ugovor na određeno vrijeme i bilo mi je fino, a jedan dan me direktor pozvao na razgovor i ja sam rekao da je to za mene šokantno i da taj dan ne mogu raditi. Rekao mi je da idem kući, da se odmorim. Sutradan sam došao i uručen mi je otkaz", prisjetio se Petko Drakulić.

Na naše pitanje da li sumnja na nekoga, ovaj nastavnik tehničkog obrazovanja za čiju diplomu se utvrđuje validnost, nam je rekao da to "operateri trebaju utvrditi", te da on ne zna pod čijom je šifrom pisano. Dodao je da svoju nevinost može dokazati samo svojom sviješću da to nije uradio.

"Ja imam 53 godine, a to su djeca od 12-13 godina. Potječem iz fine, časne i sirotinjske porodice, to je van svake pameti. Prvog oktobra sam dobio otkaz i ne znam šta sad da radim", zabrinuto je tvrdio Drakulić.U Centru javne bezbjednosti Bijeljina su nam ranije potvrdili da je ovaj slučaj prijavljen policiji, te da su operativnim radom došli do saznanja da se nastavnik nedolično ponašao i na društvenim mrežama ostvarivao kontakt sa učenicama osnovne škole u kojoj je bio zaposlen na određeno vrijeme.

"Policija vrši provjere navoda da imenovani posjeduje i falsifikovanu diplomu o stečenoj stručnoj spremi i sve ove radnje se rade u saradnji i koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom u Bijeljini", izjavila je za Klix.ba glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Ispituje se validnost diplomaPetković je jučer otišao u policijsku stanicu u Laktašima.

"U policiji su mi rekli ako tu nema ništa da se ne trebam sekirati i ako dobiju bilo kakvu prijavu da će me pozvati. Ne mogu ni ući na taj profil, a sumnjam na odraslu osobu, nekoga ko je zavidan i ljubomoran. Ta djeca mogu biti moji unučići, mogu proći kroz školu i dobiti samo pohvale od te djece. Radio sam prije rata u Hrvatskoj, pa sam bio u Holandiji, našao posao i sad se sve ovo izdešavalo. Moja kćerka studira u Holandiji, dijete plače, brine se...".

O validnosti svoje diplome nam je rekao da ima dokaz od suda da je njegova diploma ispravna i da o tome nema nikakve polemike.

"Ja stvarno ne znam živ šta da radim, porodica je u šoku, izludjet ću", kazao nam je Drakulić na kraju razgovora.

Istraga koja je u toku će utvrditi pozadinu kompletne priče i otkriti detalje vezane za ponašanje nastavnika Drakulića.
Prijavi grešku


Komentari (116)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...