{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peticija za Havu Dovadžiju i sve žrtve saobraćajnih nesreća u Sarajevu

F
8.4.2014. u 11:40
27
22
Peticija za Havu Dovadžiju i sve žrtve saobraćajnih nesreća u Sarajevu
27
Peticija za Havu Dovadžiju i sve žrtve saobraćajnih nesreća u Sarajevu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nevladina organizacija AKOS (Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport), rodbina i prijatelji 27. godišnje Have Šljivić-Dovadžija, koja je smrtno stradala 1. aprila na raskrsnici u Nedžarićima kada ju je udario automobil kojim je upravljao Semir Rastoder, traže da se MUP KS i pravosudni organi odrede prema zahtjevima koji su upućeni na protestu organiziranom u nedjelju, te otkriju činjenice i razjasne okolnosti njenog stradanja.
U saopćenju apeliraju na medije da objektivnim izvještavanjem onemoguće svaki pokušaj obmanjivanja i dezavuiranja javnosti.

Također mole da se u izvještajima ne objavljuju fotografija članova porodice Dovadžija, te pokažu potreban obzir prema, nažalost, već uništenom snu o sretnom i bezbrižnom djetinjstvu.

"Ne odustajemo od nastojanja da u ovom slučaju postignemo istinu i pravdu, sjećajući se svih prethodnih žrtava sarajevskih ulica. Naša sredstva i metode djelovanja ostat će u granicama civiliziranog građanskog i demokratskog prava na izražavanje nezadovoljstva, uprkos svim objedama i provokacijama", kaže se u poruci AKOS-a.

U saopćenju najavljuju da će narednih dana građani Sarajeva imati priliku potpisivanja peticije kojom će podržati zahtjeve za razjašnjenje okolnosti stradanja Have Šljivić-Dovadžija, a također je data mogućnost potpisivanja online peticije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: