Saznaje Klix.ba
83

Petero novorođenčadi s pedijatrije u Tuzli negativno na koronavirus

A. K.
Klinika za dječije bolesti u Tuzli
Klinika za dječije bolesti u Tuzli
Petero novorođenčadi i jedna majka s Odjeljenja neonatologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli negativni su na koronavirus, saznaje portal Klix.ba. Riječ je o odjeljenju koje je zatvoreno nakon što je jučer potvrđen koronavirus kod jedne medicinske sestre.

Odjeljenje neonatologije Klinike za dječije bolesti u Tuzli jučer je zatvoreno nakon što je infekcija koronavirusom potvrđena kod jedne medicinske sestre, a koja je bila u kontaktu s ranije zaraženom doktoricom.

U ovom odjeljenju se nalazilo petero novorođenčadi i jedna majka, od kojih su odmah uzeti brisevi te su poslani na analizu u Zavod za mikrobiologiju.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz UKC-a Tuzla, rezultati analiza su negativni, odnosno bebe i majka nisu zaraženi SARS-CoV-2 virusom.

Odjeljenje neonatologije od jučer je zatvoreno, a svi zapsolenici su poslani u kućnu izolaciju.

Inače, u tuzlanskom UKC-u dosad su koronavirusom zaražene ukupno četiri osobe. Riječ je o medicinskoj sestri i doktorici iz spomenute klinike te medicinskoj sestri i doktorici iz Klinike za kožne bolesti koja je zatvorena.