|

Pet miliona dolara za izbjegle i raseljene u BiH

Pet miliona dolara za izbjegle i raseljene u BiH
0
F
FENA
12.11.2010. u 12:52
1
komentara
0

dijeljenja
Pet miliona dolara za izbjegle i raseljene u BiH Safet Halilović
Ambasador Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije u BiH Salem Mohamed Fenir uručio je ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH Safetu Haliloviću pismo predsjednika Međunarodne organizacije za mir, brigu i pomoć Khaleda K. El Hamedija u kojem navodi da je ova nevladina organizacija spremna realizirati ranije obećanu pomoć povratnicima u BiH od pet miliona američkih dolara.
"Molimo da nam dostavite broj bankovnog računa za podršku programima koji su potpisani u Memorandumu o razumijevanju te da nas obavijestite o svim podacima u vezi s porodicama kojima je potrebna pomoć", kaže se u pismu El Hamedija.

Halilović i El Hamedi potpisali su krajem oktobra u Sarajevu Memorandum o razumijevanju, kojim je definirana okvirna saradnja u realiziranju aktivnosti koje provodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u oblasti povratka izbjeglica i raseljenih osoba.

Ambasadora Fenira ministar Halilović je tokom današnjeg razgovora upoznao i o prioritetnim potrebama povratnika i raseljenih osoba, posebno onim koje se odnose na rješavanje pitanja korisnika kolektivnih centara.

"U kolektivnim centrima u BiH još se nalazi više od 7.000 osoba i njihovo raspuštanje je jedan od prioriteta Ministarstva. U posljednje tri godine u rješavanje ovog pitanja uloženo je oko 45 miliona KM domaćih i kreditnih sredstava i opredijeljeni smo uskoro riješiti ovo prvorazredno humanitarno pitanje", kazao je Halilović, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...