{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet miliona dolara za izbjegle i raseljene u BiH

F
12.11.2010. u 12:52
0
1
Pet miliona dolara za izbjegle i raseljene u BiH
0
Pet miliona dolara za izbjegle i raseljene u BiH
Safet Halilović
Ambasador Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije u BiH Salem Mohamed Fenir uručio je ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH Safetu Haliloviću pismo predsjednika Međunarodne organizacije za mir, brigu i pomoć Khaleda K. El Hamedija u kojem navodi da je ova nevladina organizacija spremna realizirati ranije obećanu pomoć povratnicima u BiH od pet miliona američkih dolara.
"Molimo da nam dostavite broj bankovnog računa za podršku programima koji su potpisani u Memorandumu o razumijevanju te da nas obavijestite o svim podacima u vezi s porodicama kojima je potrebna pomoć", kaže se u pismu El Hamedija.

Halilović i El Hamedi potpisali su krajem oktobra u Sarajevu Memorandum o razumijevanju, kojim je definirana okvirna saradnja u realiziranju aktivnosti koje provodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u oblasti povratka izbjeglica i raseljenih osoba.

Ambasadora Fenira ministar Halilović je tokom današnjeg razgovora upoznao i o prioritetnim potrebama povratnika i raseljenih osoba, posebno onim koje se odnose na rješavanje pitanja korisnika kolektivnih centara.

"U kolektivnim centrima u BiH još se nalazi više od 7.000 osoba i njihovo raspuštanje je jedan od prioriteta Ministarstva. U posljednje tri godine u rješavanje ovog pitanja uloženo je oko 45 miliona KM domaćih i kreditnih sredstava i opredijeljeni smo uskoro riješiti ovo prvorazredno humanitarno pitanje", kazao je Halilović, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: