{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Korisnicima kolektivnih centara u Goraždu uručena pomoć

F
14.11.2010. u 13:21
0
2
Korisnicima kolektivnih centara u Goraždu uručena pomoć
0
Korisnicima kolektivnih centara u Goraždu uručena pomoć
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i ambasador Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije u BiH Salem Finnir, u društvu načelnika Općine Goražde Muhameda Ramovića, uručili su danas u ovom gradu korisinicima kolektivnih centara Belvedere i Balkan 1 donaciju predsjednika Međunarodne organizacije za mir, brigu i pomoć Khaleda K. El Hamedija, vrijednu oko 15.000 eura.
U ovoj, kako je kazao ambasador Finnir, simboličnoj donaciji ove libijske nevladine organizacije nalaze se kućanski aparati, deke, posteljine, te obuća i odjeća za djecu.

- Ovo je početak saradnje Međunarodne organizacije za mir, brigu i pomoć i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, koja će ubuduće biti mnogo izdašnija i efikasnija. Postoji spremnost libijskih humanitarnih organizacija i investitora da pomognu održivi povratak u BiH, kazao je ambasador Finnir.

Ministar Halilović je kazao da je ova donacija stigla je u BiH samo dvadesetak dana nakon posjete El Hamedija našoj zemlji, tokom koje je obećao pomoć povratnicima i raseljenim osobama u BiH u iznosu od pet miliona američkih dolara.

- Prioritet Ministarstva je zatvaranje kolektivnih centara u BiH u kojima boravi oko 7.000 osoba. Samo u Goraždu u sedam kolektivnih centara borave 293 porodice i nastojat ćemo u što skorije vrijeme, uz pomoć donatora i domaćim sredstvima, osigurati domove za ove porodice, rekao je ministar Halilović.

U kolektivnom centru Belvedere borave 32 porodice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: