{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet kandidata u utrci za gradonačelnika Banje Luke

S
7.9.2012. u 11:06
0
1
Pet kandidata u utrci za gradonačelnika Banje Luke
0
Pet kandidata u utrci za gradonačelnika Banje Luke
Banja Luka
Za gradonačelnika Banje Luke na oktobarskim izborima borit će se kandidati SNSD-a Slobodan Gavranović, SDS-a Nenad Stevandić, "Zajedno za Banja Luku" (PDP, DP) Dragan Čavić, SDP RS Milutin Pejić i Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca Aco Prelić, potvrđeno je Srni u Gradskoj izbornoj komisiji.
"Ukupno na području Banje Luke prijavila su se 34 politička subjekta, a bira se 31 odbornik od kojih jedan odbornik iz reda nacionalnih manjina", rekao je Srni predsjednik Gradske izborne komisije Banja Luka Aleksandar Radeta.

On je istakao da je na lokalnim izborima u BiH, za koje je danas počela predizborna kampanja, na području grada Banja Luka prijavljeno 185.000 glasača, te da će na području najvećeg grada Republike Srpske biti 284 biračka odbora.

Prema riječima Radete, u biračkim odborima bit će angažovano oko 2700 lica, dok se na osnovu podataka sa prethodnih izbora procjenjuje da će izbore nadgledati oko tri do četiri hiljade posmatrača.

Radeta je istakao da je Gradska izborna komisija Banja Luka od prethodnih izbora radila na ažuriranju biračkih spiskova, kao i na optimalizaciji rada biračkih odbora.

"Gradska izborna komisija kontinuirano radi na poboljšanju i na sređivanju biračkih spiskova, a i sve ostale pripreme su u toku, tako već naredne sedmice počinju pristizati, prvo neosjetljivi birački materijal, dok se 21. septembra očekuju i birački spiskovi, odnosno glasački listići koji će se pohraniti u sjedište Gradske izborne komisije", rekao je Radeta.

On je podsjetio da danas počinje izborna kampanja te pozvao sve političke subjekte da se pridržavaju pravila i propisa Izbornog zakona BiH, kao i pravila i propisa Centralne izborne komisije, te kodeksa koje su neke stranke podržale, neke potpisale.

"Ti kodeksi su sadržani u izbornom zakonodavstvu, ali je u svakom slučaju lijepo pozvati sve glasače i političke subjekte da se pridržavaju određenih pravila koja su propisana, da budemo uljudni i kulturni jedni prema drugima", zaključio je Radeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: