{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Obuku će proći 2.650 članova biračkih odbora

S
20.9.2012. u 11:06
0
0
Banja Luka: Obuku će proći 2.650 članova biračkih odbora
0
Banja Luka: Obuku će proći 2.650 članova biračkih odbora
Banja Luka
Do početka lokalnih izbora 7. oktobra obuku Gradske izborne komisije (GIK) Banja Luka proći će 2.650 osoba koji će biti raspoređeni u 274 biračka odbora.
Predsjednik GIK-a Aleksandar Radeta rekao je Srni da je obuka počela 15. septembra i da će biti provedena do 27. septembra, a nakon provjere znanja bit će izdati certifikati za članove i zamjenike članova biračkih odbora.

On je naveo da je u Banjoj Luci registrovano 182.000 glasača, naglasivši da sve osobe koje stiču punoljetstvo do početka oktobra mogu izvaditi ličnu kartu i dobiti obrazac "LK 04" na osnovu koga se mogu dopisati na birački spisak.

Radeta je pozvao sve političke subjekte da se pridržavaju pravila i propisa Izbornog zakona BiH, kao i Centralne izborne komisije, te kodeksa koje su neke stranke podržale, a neke potpisale.

"Ti kodeksi su sadržani u izbornom zakonodavstvu, ali je u svakom slučaju lijepo pozvati sve glasače i političke subjekte da se pridržavaju određenih pravila koji su propisani, da budemo uljudni i kulturni jedni prema drugima", istakao je Radeta.

On je naveo da će glasački listići za predstojeće izbore u Banju Luku stići 25. septembra i bit će u sjedištu GIK-a.

Na području Banje Luke prijavila su se 34 politička subjekta, a bira se 31 odbornik Skupštine grada, pri čemu jedan odbornik iz reda nacionalnih manjina.

Za gradonačelnika Banje Luke kandidovali su se Slobodan Gavranović iz SNSD-a, Nenad Stevandićiz SDS-a, iz Koalicije "Zajedno za Banjaluku" (PDP, DP) Dragan Čavić, iz Socijaldemokratske partije Republike Srpske Milutin Pejić i Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca Aco Prelić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: