{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Penzionisani vojnici: 21 milion KM nije dovoljno, ali pristajemo i na to

18.4.2012. u 12:01
6
53
Penzionisani vojnici: 21 milion KM nije dovoljno, ali pristajemo i na to
6
Penzionisani vojnici: 21 milion KM nije dovoljno, ali pristajemo i na to
U toku je sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj se, između ostalog, raspravlja i o budžetu BiH koji, prema sadašnjem nacrtu, neće podržati ministri iz SDA. Kako nam je rekao Senad Hubjer, predstavnik penzionisanih vojnika, koji mjesec dana spavaju ispred zgrade Parlamenta BiH, nadaju se kako će budžet biti usvojen i da će u njemu biti stavka koja se odnosi na penzije bivših pripadnika Oružanih snaga BiH.
Hubjer smatra kako ministri SDA u Vijeću ministara BiH Sadik Ahmetović i Muhamed Ibrahimović neće glasati za budžet koji je u formi nacrta.

"Neće glasati, ne zbog nas, već zbog policije", kazao je Hubjer za Klix.ba te dodao kako ima informaciju da se zakonski penzionisani bivši pripadnici OS BiH nalaze u nacrtu budžeta.

"Novčana sredstva koja se odnose na nas iznose 21 milion KM. To nije dovoljno. Za naše penzije je potrebno 29,8 miliona KM", kaže Hubjer.

Za ove bivše vojnike je najbitnije da se Zakon o penzionisanim pripadnicima OS BiH ne dira.

"Mi bismo pristali i na tih 21 milion KM, a onda ćemo putem presuda koje postoje tražiti ostatak od Zavoda PIO", pojašnjava Hubjer.

Kako kaže, na jednom od prethodnih sastanaka, ministar finansija Nikola Špirić im je zaprijetio da, ukoliko se budu ponašali kako se ponašaju, neće dobiti ništa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: