|

Pendeš: Tehničko pitanje poput ANP-a ne smije se zloupotrebljavati

Pendeš: Tehničko pitanje poput ANP-a ne smije se zloupotrebljavati
15
A. D.
23.10.2019. u 09:05
24
komentara
15

dijeljenja
Pendeš: Tehničko pitanje poput ANP-a ne smije se zloupotrebljavati Foto: T. S./Klix.ba
Funkcioniranje institucija i uspostava vlasti nužni su za postizanje stabilnosti i ispunjenje svih ciljeva koji su pred BiH. Nužno je hitno provesti rezultate Općih izbora 2018., a vlast formirati dogovorom izbornih pobjednika", izjavila je ministrica odbrane BiH Marina Pendeš (HDZ BiH).
Tehničko pitanje poput ANP-a ne smije se zloupotrebljavati, kazala je ministrica Pendeš istaknuvši da obaveze koje smo kao država preuzeli moramo ispunjavati kako bismo se dokazali kao ozbiljan saradnik euroatlantskih partnera.

ANP znači djelovanje na području političkih, pravnih, obrambenih i sigurnosnih, ekonomskih i drugih pitanja.

"Implementacijom ANP-a stvara se potencijal za ostvarenje utvrđenih strateških ciljeva i prioriteta. Kroz implementaciju poglavlja o odbrambenim i vojnim pitanjima Oružane snage će efikasnije implementirati alate partnerske saradnje kako bi se povećale sposobnosti i učinkovitost, kako Oružanih snaga tako i sigurnosnog sistema BiH", izjavila je ministrica Pendeš.

Pendeš poručuje kako je ANP nužno staviti na dnevni red Vijeća ministara BiH.

"Imajući u vidu aktuelni trenutak u političkom procesu, interese, ciljeve i očekivanja svih naroda u BiH, ne bi se smjelo dopustiti da se rješavanje tehničkog pitanja kao što je usvajanje i prezentiranje ANP-a tretira kao platforma za daljnje unutarnje nesuglasice. Hrvatski politički predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a nastavit će se zalagati za to da BiH ispuni strateške vanjskopolitičke ciljeve i pridruži se EU i NATO-u", zaključila je ministrica odbrane BiH.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...