BiH
0

Pedijatrijska klinika u Sarajevu dobila novi aparat

Sarajevo-x.com
U sklopu humanitarnog koncerta "Na krilima sunca“ koji organizira agencija za marketing "Stela media“, a koji će se održati 20. juna 2008. godine u BKC-u, s početkom u 20.30 sati, darivana je Pedijatrijska klinika kliničkog centra univerziteta u Sarajevu odjel hematoonkologije.

Tom prilikom uručen je aparat za praćenje vitalnih parametara djeteta koji je bio neophodan klinici.

Profesorica i predstojnica klinike Senka Mesihović-Dinarević zahvalila se na uručenoj donaciji te kazala kako je aparat koji je darivan odličan poklon kao i koncert koji će se održati na 61. obljetnicu postajanja klinike. Također, u prijepodnevnim satima predstavnici agencije za marketing "Stela media" obišli su i domove koji su bili prethodne godine darivani a to su "Dječiji dom Bjelave“ i "Štadlerlov dječiji dom Egipat“ te su im darivani poklon paketi tvrtke Ledo.

Predstojnici domova Amir Zelić i sestra Marinela podržali su hvale vrijednu akciju i izrazili nadu da će postati tradicionalna te da će pomagati ustanovama kojima je pomoć neophodna i koji su najugroženiji.

Na dan koncerta izvođači će posjetiti Pedijatrijsku kliniku, a treba napomenuti kako će sličan koncert po scenariju i izvođačima biti održan i u Mostaru 12. 09. 2008.