{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pećanac želi oružje u Sarajevu staviti pod kontrolu

F
5.6.2013. u 16:44
0
18
Pećanac želi oružje u Sarajevu staviti pod kontrolu
0
Pećanac želi oružje u Sarajevu staviti pod kontrolu
Nermin Pećanac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas zastupnici razmatraju Nacrt Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u redovnoj proceduri.
Iako je na dnevnom redu bio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije zastupnici su konstatovali da se razmatra kao nacrt i to u redovnoj proceduri.

Na kraju rasprave ministar unutrašnjih poslova KS-a Nermin Pećanac obratio se zastupnicima kazujući da želi staviti pod kontrolu oružje misleći na registrovano i neregistrovano oružje.

"Moramo imati kontrolu oružja u gradu. Povećavanje stepena bezbjednosti je jedan od razloga za to", rekao je Pećanac, dodajući da se u tom smislu moraju povećati i kazne.

Navodeći da je Zakon o amnestiji iz Federalnog MUP-a otišao u proceduru smatra da se treba u najkraćem mogućem roku donijeti ovaj zakon da bi se povećao stepen sigurnosti u Kantonu Sarajevo.

Na ovo je reagovao zamjenik predsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo Kemal Ademović govoreći da je normalno da svaki ministar MUP-a želi staviti kontrolu nad oružjem, te da MUPKS-a nije blagovremeno reagovalo u smislu zahtjeva za produženje roka o postojećem Zakonu zato što takvu inicijativu nije pokrenuo ni u septembru ni u oktobru prošle godine.

Čedomir Lukić sugerirao je da se izjašnjavanje o ovom materijalu odgodi nakon pauze da bi Vlada KS-a izvšila konsultacije "u smislu da li da se izjašnjava o nacrtu ovog zakona ili da se opredijeli za drugu opciju".

Tako je najavljena pauza od 45 minuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: